V kauze reštaurácie Fatima v Trenčíne je obvinených päť osôb

V súvislosti s kauzou reštaurácie Fatima v Trenčíne obvinil vyšetrovateľ päť osôb. Obvinenie sa týka trestnej veci zločinu marenia spravodlivosti a prečinu krivej výpovede a krivej prísahy.


Pre TASR to uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Michal Slivka. Medzi obvinenými je aj bývalá štátna tajomníčka Monika J.

Moniku J. v stredu (9. 9.) vypočúvali na nitrianskej expozitúre Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Spolu s ňou bol predvedený aj jej svat Peter V., expolicajt Milan Ž., trenčianska advokátka Anna Ž. i doterajší svedok v kauze Michal V.

Advokát Moniky J. Peter Erdős uviedol, že jeho klientka bola predvedená z dôvodu výsluchu a bolo jej následne doručené uznesenie o vznesení obvinenia za zločin marenia spravodlivosti formou účastníctva. Ako doplnil, Monika J. považuje výpovede svedkov v kauze baru Fatima za klamstvá.

Výbor začal tento rok konanie voči 339 verejným funkcionárom, tvrdí Raši
Výbor Národnej rady (NR) SR pre nezlučiteľnosť funkcií začal v tomto roku konanie voči 339 verejným funkcionárom. Najviac porušení eviduje výbor za nepodanie, respektíve neskoré podanie majetkového priznania. Čítať ďalej
10 | 09 | 2020 | TASR