Putinovi údajne hrozí sprisahanie
10 | 09 | 2020 I Imrich Kovačič

Skupinu sprisahancov majú podľa bývalého príslušníka KGB tvoriť priamo ľudia z tajnej služby FSB, ministerstva obrany a samotnej prezidentskej administratívy.Uviedol portál News.rambler.ru.


„Zradcovia, ktorí organizujú sprisahanie proti ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi, stále pracujú v ruských štátnych štruktúrach,“ uviedol Jurij Švec, bývalý spolužiak hlavy ruského štátu v niekdajšej službe KGB. Podľa Šveca aj v súčasnosti posúvajú informácie o ruskom prezidentovi americkej rozviedke pracovníci terajšej tajnej služby FSB, ministerstva obrany a samotnej prezidentskej administratívy.


Švec zdôraznil, že o spolupráci ruských štátnych zamestnancov s Američanmi sa dozvedel priamo od jedného zo „zradcov“.


Čínski hackeri zaútočili na ruské organizácie
Podľa odborníkov čínskym útočníkom ani tak nejde o okamžitý zisk ako skôr o strategický prienik na ruský trh. Uviedol portál Lenta.ru. Čítať ďalej
10 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič

Zdroj bývalého dôstojníka KGB tvrdí, že v súčasnosti bola spomedzi ruských úradov a orgánov činných v trestnom konaní vytvorená skupina „sprisahancov“, ktorá posúva informácie USA. Švec je presvedčený, že ide o spoluprácu so zamestnancami americkej Ústrednej spravodajskej služby CIA. Podľa neho dostávajú informácie, vďaka ktorým sa snažia „kompromitovať“ hlavu ruského štátu.

Švec dokonca menoval i jedného z pravdepodobných sprisahancov. Má ním byť politológ Valerij Solovej. Ten údajne verejne priznal spoluprácu s americkými spravodajcami. Žiadne ďalšie dôkazy o sprisahaní ale bývalý Putinov spolužiak neposkytol.


Každopádne, ešte v januári 2019 zatkli v Srbsku 21-ročného Armina Alibašiča podozrivého z prípravy pokusu o zavraždenie ruského prezidenta Vladimíra Putina počas jeho návštevy krajiny. U mladého muža našli zbrane a chemikálie na výrobu bômb. A tiež vlajku teroristickej organizácie Islamský štát.


Kremeľ nevidí najmenšie riziko, že by Nemecko blokovalo Nord Stream 2
Kremeľ v súčasnosti nevidí žiadne riziká, že by Nemecko mohlo blokovať výstavbu plynovodu Nord Stream 2, povedal novinárom hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Čítať ďalej
09 | 09 | 2020 | Ivan Brožík