Na Slovensku mierne stúpla spotreba pitnej vody
10 | 09 | 2020 I SITA

Na Slovensku mierne stúpla spotreba pitnej vody. Odberatelia na Slovensku v minulom roku celkovo spotrebovali viac ako 209 miliónov metrov kubických pitnej vody. Celkové množstvo spotrebovanej pitnej vody verejnými vodovodmi sa tak medziročne zvýšilo o jeden milión kubíkov.


Ako informoval hovorca Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Radoslav Igaz, najväčší podiel majú vodárenské spoločnosti, ktoré dodali viac ako 194 miliónov metrov kubických pitnej vody, čo predstavuje až 93 % z celkovej spotreby pitnej vody.

„Malé regulované subjekty a obce, ktoré prevádzkujú verejné vodovody druhej kategórie, dodali obyvateľom celkovo 7,7 milióna metrov kubických vody a obce prevádzkujúce verejné vodovody tretej kategórie spolu dodali 7,2 milióna kubíkov,“ dodal Igaz.

Vyciciavaniu rezortu obrany rôznymi firmami je pod mojím vedením koniec, tvrdí Naď
Naštartovanie efektívnej spolupráce a predstavenie slovenským podnikom možnosti zapájania sa do národných vyzbrojovacích projektov bolo hlavným cieľom štvrtkového stretnutia ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) s viac ako pol stovkou... Čítať ďalej
10 | 09 | 2020 | SITA


Z celkového množstva vyprodukovanej odpadovej vody v minulom roku v objeme takmer 225 miliónov metrov kubických odviedli vodárenské spoločnosti takmer 90 %. „Celkovo úrad môže konštatovať nárast množstva produkcie odpadových vôd oproti predchádzajúcemu roku o jeden milión kubíkov odpadových vôd,“ konštatoval Igaz.

Regulačný úrad ku koncu minulého roka v oblasti vodného hospodárstva evidoval celkovo 655 regulovaných subjektov prevádzkujúcich verejné vodovody a verejné kanalizácie. Z toho bolo 526 obcí prevádzkujúcich verejný vodovod alebo verejnú kanalizáciu tretej kategórie, 115 malých regulovaných subjektov a obcí prevádzkujúcich verejný vodovod alebo verejnú kanalizáciu druhej kategórie a 14 vodárenských spoločností.