Syn stíhanej Moniky J. ju vo väzbe ako koncipient navštívil 40-krát
08 | 09 | 2020 I SITA

Syn stíhanej Moniky J. ju ako právnický koncipient navštívil počas trojmesačnej väzby 40-krát. Ako ďalej informuje portál TV Joj Noviny.sk, jej advokátka Lenka Charvátová, naopak ani raz. „Charvátová na situáciu a to, že ju preveruje advokátska komora, odmietla reagovať,“ uvádza portál.


Noviny.sk pripomínajú, že o návštevách syna Moniky J. počas jej väzby informoval ako prvý Denník N. Podľa informácií TV Joj ju v termínoch od 3. apríla do 12. mája navštívil 15-krát, od 15. mája do 13. júla 25-krát.

„Podľa zistení TV Joj mali byť všetky dôvody návštev oprávnené a mali súvisieť s trestným konaním, v ktorom je Monika J. obvinená. Vo všetkých trestných veciach ju pritom zastupuje advokát Peter Erdösi. Ten je fyzicky prítomný pri výsluchoch svojej klientky ako aj svedkov na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) v Bratislave, na NAKA v Nitre, aj vo výkone väzby v Banskej Bystrici,“ píšu Noviny.sk.

Podľa Harabina je nosenie rúška nezákonné mučenie, dáva trestné oznámenie na Mikasa
Štefan Harabin tvrdí, že človek, ktorý nie je nakazený koronavírusom, nemá právnu povinnosť nosiť rúško a podľa neho nemusí ani zaplatiť prípadnú pokutu. Je presvedčený, že ide o sadizmus opečiatkovaný hlavným hygienikom. Jeho príspevok za necelý... Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | Natália Sollárová


Podľa TV Joj upozornil ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí) na časté návštevy syna Moniky J. vo väzbe Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS). Ich rozhovor však môžu príslušníci ZVJS sledovať len vizuálne, nemôžu počúvať.

„V prípade, ak by ju chodil navštevovať ako syn, strážnici by mohli ich rozhovor aj počúvať. Zároveň by bol rozhovor pod dohľadom orgánov činných v trestnom konaní alebo súdu. Monika J. je totiž v kolúznej väzbe, čo je najťažšia väzba,“ uvádza portál.

Zároveň doplnil, že syn Moniku J. ako rodinný príslušník nenavštívil ani raz, vždy iba ako právnický konzultant. „Podľa advokátskej komory nie je dôvod, aby stíhali disciplinárnym konaním aj právnického koncipienta,“ dodali Noviny.sk.