Šéf spoločnosti Smith and Wesson uviedol, že boom predaja amerických zbraní je „bezkonkurenčný“
04 | 09 | 2020 I Mário Martinka

Výrobca si zdvojnásobil príjmy zo strelných zbraní počas občianskych nepokojov


Príjmy spoločnosti Smith & Wesson sa za posledný štvrťrok vďaka predaju zbraní v USA počas pandémie koronavírusu a občianskych nepokojov viac ako zdvojnásobili, píše ft.com. Oddelenie strelných zbraní spoločnosti zaznamenalo za posledný štvrťrok príjem 230 miliónov dolárov, čo je o 141 percent viac ako pred rokom, vyhlásila spoločnosť vo štvrtok. „Súčasný nárast spotrebiteľského dopytu po strelných zbraniach nemá v mnohých ohľadoch obdoby,“ uviedol analytikom Mark Smith, výkonný riaditeľ spoločnosti Smith & Wesson.

Celkový čistý predaj dosiahol 278 miliónov dolárov, čo je značný nárast v porovnaní s 123,7 miliónmi dolárov v predchádzajúcom roku. Analytici zostali takisto zaskočení, keďže predpovedali nárast iba na úroveň 195 miliónov dolárov.

Predaj zbraní v priebehu prezidentských volieb historicky stúpa, keďže kupujúci sa zaisťujú proti možným krokom  Washingtonu, ktoré by sprísnili obmedzenia predaja. Dopyt tento rok vzrástol aj v reakcii na občianske nepokoje vo veľkých mestách USA v lete tohto roku ako aj vďaka neistote súvisiacej s pandémiou a ekonomickými nepokojmi, ktoré nasledovali, uviedli riadiaci pracovníci priemyslu.

Bonul stratil bezpečnostnú previerku! Donedávna mal prístup všade a ku všetkému
Žatva sa skončila. Bude sa treba poobzerať po iných ako štedrých štátnych zákazkách. Bez previerky už Bödörvci nemajú šancu uberať z našej spoločnej kasy. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


"Samozrejme, existuje určitá časť nárastu, ktorá súvisí s obavami z regulácie riadenia zbraní, ale... veľká časť dopytu je poháňaná ľuďmi, ktorí sa boja o vlastnú ochranu a bezpečnosť, počnúc pandémiou a končiac občianskymi nepokojmi,“ uviedol Smith.

Previerky vykonávané FBI - používané ako mierka predaja amerických zbraní - sú na vysokej úrovni a prekonajú rekordnú úroveň 28,4 miliónov z minulého roka. Údaje zverejnené tento týždeň ukazujú, že iba v auguste bolo preverených 3,1 miliónov žiadateľov. Počet previerok vyskočil v auguste medziročne o 51 percent.

Americké vojenské letectvo pripravuje pre prezidenta „nadzvukový“ Air Force One
Byť raz tak rýchlejšie hoci aj na druhom konci sveta, ak je to potrebné. Tak v skratke znie zámer. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


Obchodná skupina NSSF ( National Shooting Sports Foundation ) minulý mesiac odhadla, že takmer 5 miliónov Američanov si tento rok prvý krát v živote kúpilo strelnú zbraň. Vychádzajú z prieskumu maloobchodníkov, ktorí uviedli, že 40 percent ich predaja bolo zákazníkom, ktorí nikdy zbraň nevlastnili. Smith uviedol, že dve najrýchlejšie rastúce skupiny nových majiteľov zbraní sú ženy a afroameričania. Boom predaja pomohol spoločnosti Smith & Wesson v tomto štvrťroku dosiahnuť zisk. Spoločnosť zarobila 48,4 miliónov dolárov.

Akcie spoločnosti vyskočili o viac ako 3 percentá. Spoločnosť Smith & Wesson uviedla, že druhý kvartál bol posledným, ktorý zahŕňal finančné výsledky z divízie outdoorových produktov a príslušenstva spoločnosti, ktorá sa minulý mesiac vyčlenila ako americká outdoorová značka. Tento segment zaznamenal v prvom fiškálnom štvrťroku nárast hrubého predaja o 52 percent na 50,6 miliónov dolárov.

Po vyčlenení predstavenstvo spoločnosti Smith & Wesson schválilo štvrťročnú hotovostnú dividendu vo výške 5 centov za akciu.

Pápež František: Planéta je v „katastrofálnom“ stave kvôli „neporiadku v životnom prostredí“
Pápež František sa vo štvrtok poďakoval skupine francúzskych ekológov za ich úsilie „zachrániť životné prostredie“, ktoré prechádza „znepokojujúcou degradáciou“, píše breitbart.com. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Mário Martinka