Prokurátor dnes podal na Špecializovaný trestný súd návrh na väzbu obvinenej Aleny Zs.
04 | 09 | 2020 I SITA

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) dnes podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) návrh na väzbu obvinenej Aleny Zs. pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy formou účastníctva a iné.


Podľa ÚŠP existuje totiž dôvodná obava, že ujde a bude sa skrývať a rovnako tiež dôvodná obava z kolúzneho konania, taktiež bol zhliadnutý dôvod preventívnej väzby.

Alena Zs. je obvinená z objednávky vraždy advokáta Daniela Lipšica, prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho. Tiež je podozrivá zo sprostredkovania vraždy podnikateľa a exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka.

Lipšic zvažuje prijatie kandidatúry na šéfa Generálnej prokuratúry alebo Úradu špeciálnej prokuratúry
Advokát Daniel Lipšic zvažuje prijatie kandidatúry na post šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR alebo Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Potvrdil to v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo. Hovorí o jedinečnej príležitosti pohnúť spravodlivosť... Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | TASR


Špecializovaný trestný súd v Pezinku vo štvrtok 3. septembra oslobodil v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka obžalovaného podnikateľa Mariana K. ako aj Alenu Zs. Podľa verdiktu súdu neexistovalo na uznanie viny Mariana K. a Aleny Zs. dostatok dôkazov.

Po oslobodzujúcom rozsudku opustila Alena Zs. tesne pred 15:00 bránu Ústavu na výkon väzby v Leopoldove. Vzápätí skončila v policajnom vozidle, keďže čelí obvineniam z ďalších trestných činov.