Neuveriteľná tragédia: Matka zabila svojich päť detí, potom sa pokúsila o samovraždu
04 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Besnenie matky spolu s ňou prežil iba jej najstarší 11-ročný syn, píše Bild.


O obrovskej tragédii, ako píšu nemecké noviny, sa polícia dozvedela od babičky detí, ktorá žije v Mönchengladbachu. Práve k nej prišiel po celej tragédii jej najstarší vnuk. Našťastie bez zranení a zrejme ďalším vlakom.

Podľa jej slov mala jej dcéra (27) zabiť svojich päť detí - dcérky vo veku jeden a pol, dva a tri roky a šesť a osemročného syna. Po brutálnom čine odišla spolu s jej najstarším synom (11) do neďalekého Düsseldorfu, kde o 13.46 skočila pod vlak.

„Je to šokujúce a pokiaľ viem, tak v regióne Bergisch sa nám nič také hrozné ešte nikdy nestalo,“ uviedol pre agentúru DPA na mieste tragédie šéf polície v Solingene Markus Röhrl. Na mieste hrozného činu sa tiež hovorilo, že vyšetrovatelia majú usvedčujúce dôkazy, že za smrť piatich detí môže ich matka. Miestni obyvatelia sú z tohto činu zhrození.

Samovražda vo Výmene manželiek: Zomrela mu mama, štáb ho za ňou nepustil!
Vyšetrovanie nekončí, kriminalisti stále zisťujú, prečo policajt Stanislav K. (†42) počas natáčania Výmeny manželiek spáchal samovraždu. Kriminalisti pracujú s verziou, že Stanislav sa obesil, pretože ho pri nakrúcaní údajne vydieral jeden z členov... Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Timotej Dudka


Hrôza, na akú sa nemecké mesto Solingen nepamätá. Solingen leží na západe Nemecka v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Má asi 160-tisíc obyvateľov a obrovská tragédia sa odohrala v husto zastavanej štvrti Hasseldelle. Nikto z miestnych ľudí podľa denníka Bild tento hrozný čin, ktorý sa odohral v bytovom dome vo štvrtok 3. septembra, nedokáže pochopiť.
Motív je zatiaľ neznámy

Ako zistil nemecký Bild, 27-ročná matka odišla aj so svojím najstarším synom do 25 km vzdialeného Düsseldorfu, kde sa na hlavnej stanici pokúsila na nástupišti skočiť pod vlak rýchlodráhy. Podľa hasičov sa ju ale podarilo zachrániť, pretože dopadla medzi dve koľaje.

Matka šiestich detí je podľa nich ťažko zranená, ale prežila a v nemocnici je pod policajnou ochranou. Vypočutá vyšetrovateľmi vzhľadom na svoj zdravotný stav zatiaľ nebola.

Turecko zbúralo ikonický kresťanský kostol „Hagia Sofia z Bursy“
Turecké úrady v stredu zrovnali so zemou historický kresťanský kostol svätého Juraja, ikonickú stavbu známu ako „Hagia Sofia z Bursy“. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Mário Martinka


Hovorca polície Stefan Weiand (52) z Wuppertalu pre Bild uviedol: „O motíve zatiaľ nemôžeme povedať nič, pretože matku musíme najskôr vypočuť. Nič sa nedá povedať ani o príčine smrti detí, ktorú stále vyšetrujeme.“ Vyšetrovatelia nereagovali na fámy, že deti mohli byť otrávené tabletami. „Nevieme, ako zomreli,“ dodal hovorca. Polícii sa podarilo skontaktovať aj s otcom detí, vyšetrovatelia ho ale zatiaľ nevypočuli.
Mesto aj politici smútia

Na miesto tragédie prišlo i niekoľko politikov. Primátor Solingenu Tim Kurzbach najskôr na sociálnej sieti oznámil: „Som šokovaný a hlboko zasiahnutý správou, že v našom meste sa našlo päť mŕtvych detí. Smútim za týmito piatimi životmi. Sústrasť patrí všetkým ľuďom, ktorí sú blízki deťom a rodine.“

V neskorých popoludňajších hodinách predsa len prišiel na miesto tragédie, kde aj zapálil sviečku. „Dnes je deň, keď sme v Solingene veľmi smutní, pretože sa tu stal čin, ktorý sa hlboko dotkol našich sŕdc,“ prezradil novinárom T. Kurzbach a viditeľne šokovaný z miesta tragédie odišiel.

V Düsseldorfe popoludní minister vnútra Severného Porýnia-Vestfálska Herbert Reul povedal: „Rodinná dráma v Solingene ma napĺňa veľkým smútkom a momentálne som svojimi myšlienkami a modlitbami s piatimi malými deťmi, ktoré sú tak strašne skoro boli vytrhnutí zo života.“

Radačovský z rozsudku v kauze Kuciak šokovaný nie je. Pustil sa do Lipšica
Bývalý sudca a europoslanec Radačovský komentuje rozsudok v kauze Kuciak; šokovaný nie je. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Petra Demková