Keanu Reeves: 7 vecí, o ktorých ste o hviezde Matrixu pravdepodobne netušili
04 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Jednička internetových fanúšikov Keanu Reeves nie je len herec, ktorý sa objavil v Matrixe či ktorý pomstil svojho psa v John Wickovi. Je oveľa viac a toľko toho o neho neviete! My vám ale prezradíme 7 vecí, ktorými sa Reeves nechváli. Po prečítaní tohto článku si ho zamiluje snáď úplne každý, píše portál Šíp.



1. Hokejové dieťa

Reeves vyrastal v Kanade, konkrétne v Toronte a kto z vás videl seriál "Ako som spoznal vašu matku", vie, že každý malý Kanaďan je vedený k tomu stať sa najlepším hokejistom na svete. Platilo to aj pre Reevesa, aj cez to, že jeho otec je z polovice Číňan a z polovice Havajčan a matka Angličanka, obaja sa tak nejako vžili do kanadskej tradície a syna v športe podporovali. A tak sa mladý Reeves venoval zimnému športu až do chvíle, než si uvedomil, že sa chce živiť hraním. Hokej však stále miluje.
 2. Skoro si zmenil meno na Chuck Spadina

Keď sa v 80. rokoch odsťahoval do LA, aby sa stal hercom, mnohým castingovým agentom prišlo jeho meno Keanu (čo v preklade znamená chladivý vánok nad horami) trochu exotické a zle vysloviteľné. Reeves sa preto začal agentom predstavovať ako KC Reeves, Chuck Spadina alebo Page Templeton III. Nakoniec od nápadu na premenovanie upustil, agentom sa tak ako tak predstavoval pravým menom.

Keanu Reeves: Neobyčajný obyčajný hrdina
Keanu Reeves je hviezda bez pozlátka. Priaznivcov si získava nielen svojimi rolami, ale aj ľudskosťou. Pre jeho smútok i životné tragédie patrí polovica júna „rozveseleniu Keana“, no v poslednom čase majú už fanúšikovia aj dôvod na radosť.... Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | Natália Sollárová

3. Pravdepodobne si vzal Winonu Ryder

A nebolo to počas flámovania v Las Vegas. Obaja herci hrali v Draculovi z roku 1992. V jednej scéne mali byť ich postavy oddané. Režisér Francis Ford Coppola na pľac priviedol skutočného kňaza a počas oddávania obaja herci povedali svoje sľuby a tiež jeden druhému áno. Coppola súhlasí, že je možné, že sú Reever a Ryder naozaj zosobášení, nie je ale známe, či kňaz použil mená postáv, alebo ich pravé mená.
4. Ochotne upustil z vlastného honoráru

O Reevesovi je známe, že je to skromný, dobrosrdečný a ohľaduplný chlap. A tiež veľmi drahý herec. Pri niekoľkých projektoch sa preto rozhodol, že zníži požiadavky na svoj honorár, aby si produkcia mohla dovoliť ďalšieho vynikajúceho a drahého herca. Vďaka jeho pochopeniu a vlastnej obetavosti si filmové produkcie mohli dovoliť obsadiť aj Al Pacina, Genea Hackmana alebo Jacka Nicholsona do rolí Reevesových kolegov.
5. Nebezpečná rýchlosť 2 ho skoro pripravila o kariéru

Keanu Reeves zažiaril v legendárnom filme Nebezpečná rýchlosť, kde sa po boku Sandry Bullock snažil zachrániť cestujúcich v  autobuse, ktorý exploduje, ak spomalí. Po úspechu filmu na seba pokračovanie nenechalo dlho čakať, ale Keanu ďalšiu naháňačku odmietol. A to ho, ako sám povedal, poslalo do filmového väzenia na 10  rokov! Filmové štúdio Fox ho totiž odmietalo obsadzovať do svojich projektov. Ako sa nakoniec ukázalo, dvojka bola prijatá horšie než prvá časť a Reeves svojho odmietnutia prestal ľutovať.

Lana Wachowski pripravuje štvrtý Matrix
Americká režisérka Lana Wachowski pripravuje štvrtý film zo série Matrix. V novinke si svoje úlohy zopakujú Keanu Reeves (Neo) a Carrie-Anne Moss (Trinity). Na scenári sa okrem režisérky podieľajú aj Aleksandar Hemon a David Mitchell. S produkciou... Čítať ďalej
21 | 08 | 2019 | SITA

6. Sfalšovaný podpis ho obsadil do filmu Sleduje ťa vrah!

Reeves si filmy starostlivo vyberal, preto ho zaskočilo, keď mu volali z produkcie filmu Sleduje ťa vrah!, že dostal hlavnú rolu. Reeves si nepamätá, že by podpisoval zmluvu alebo sa vôbec zúčastnil kastingu. Nakoniec zistil, že kamarát sfalšoval jeho podpis, a pretože je Keanu srdečný chlap a nechcel robiť ťažkosti, vo filme si zahral. Navyše podľa jeho slov nemohol dokázať, že to nepodpísal a nechcel, aby ho žalovali. Súdne spory zrejme nemá rád nikto.
7. Srdcom básnik

A vydal aj zbierku básní! V spolupráci s umelkyňou Alexandrou Grant, ktorá k jeho básniam vytvorila ilustrácie, vytvoril knižku Ode to Happiness. Knižiek vznikol limitovaný počet kópií, takže ju v žiadnom kníhkupectve nenájdete, ale keď poriadne prehrabnete internet a všetky aukčné servery, určite ju objavíte.

Najslávnejší držitelia a rekordmani filmovej anticeny Zlatá malina
Mať doma prestížnu sošku Oscara patrí k najvyšším métam filmovej kariéry snáď každého herca. Avšak ako píše portál Kinotip2, existujú aj ceny, na ktoré sa herci veľmi netešia. A nie len tí hollywoodski. Kto má doma sošku anticeny Zlatá malina a za... Čítať ďalej
01 | 09 | 2020 | Timotej Dudka