Alenu Zs. po prepustení z väzby v Leopoldove hneď zadržali
03 | 09 | 2020 I TASR

Alenu Zs. obžalovanú v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka prepustili po štvrtkovom oslobodzujúcom rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody a Ústavu na výkon väzby v Leopoldove. Vzápätí ju opäť zadržali policajti. Ako obvinená a obžalovaná figuruje aj v prípadoch ďalších vrážd.


Alena Zs. je ako sprostredkovateľka obžalovaná v prípade vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Exprimátora zavraždili 9. júla 2010 pred jeho domom. Okrem toho je obvinená aj z príprav vrážd prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Maroša Žilinku, prokurátora Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho a advokáta Daniela Lipšica.

Senát ŠTS v Pezinku vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice Kušnírovej obžalovaných Mariana K. a Alenu Zs. Obžalovaného Tomáša Sz. súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný, odvolali sa poškodení aj prokurátor, bude tak rozhodovať Najvyšší súd SR.

Alenu Zs. zadržalo policajné Lynx Commando 28. septembra 2018 v dome na Okružnej ulici na Leteckom poli v Komárne. Následne 30. septembra 2018 bola ako obvinená v prípade Kuciakovej vraždy vzatá do väzby.

AKTUALIZOVANÉ: Kočner je v kauze Kuciak nevinný
Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obžalovaných Mariana K. a Alenu Zs. Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | TASR