Kollár vykázal poslancov za ĽSNS z rokovacej sály. Odmietli si nasadiť rúška
02 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Rokovací poriadok platí pre všetkých - nie ste tu na dedinskej zábave - poučil Boris Kollár poslancov za ĽSNS


Téma rúško áno alebo nie sa preniesla aj do úvodu 11. schôdze parlamentu. Vyvolala natoľko vážny konflikt, že schôdza bola hneď v úvode prerušená.


"Nie ste tu na nejakej dedinskej zábave, ste v parlamente, v ktorom platí rokovací poriadok so silou zákona" - adresoval vysvetlenie príkazu, aby si nasadili rúška, predseda Národnej rady Slovenskej republiky Boris Kollár poslancom za ĽSNS.

Už včera avizoval, že tak spraví, ak poslanci "Kotlebovcov" odmietnu rešpektovať pravidlá. Tie vravia, že vo všetkých vnútorných priestoroch Národnej rady Slovenskej republiky sú poslanci povinní pohybovať sa iba v rúškach. Toto pravidlo je aj súčasťou rokovacieho poriadku, ktorý má silu zákona.

Boris Kollár vykázal nezodpovedných poslancov z rokovacej sály až do skončenia rokovacieho dňa, ktorý môže byť inak mimoriadne dlhý, pretože hneď v úvode schôdze padol návrh, aby sa rokovalo aj po devätnástej hodine, kým sa neprerokujú všetky body programu.

Kollárov postup si vyslúžil masívny potlesk poslancov v sále, ako aj odpor časti poslancov ĽSNS. Schôdza tak nemohla pokračovať schvaľovaním programu. Predseda parlamentu ju prerušil a zvolal poslanecké grémium.

Schôdza k vetovaným zákonom bude 2. septembra, tvrdí Kollár
Poslanci Národnej rady (NR) SR majú o zákonoch vrátených prezidentkou Zuzanou Čaputovou rokovať 2. septembra od 13.00 h. Pre TASR to uviedol predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina). Čítať ďalej
25 | 08 | 2020 | SITA