Messi je na dračku! Kto dá viac, arabi alebo číňania?
26 | 08 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Záujem o hviezdneho Messiho narastá. Záujem o neho prejavili arabskí šejkovia aj čínsky kapitál.


Pochovala vysoká prehra FC Barcelona s Bayernom Mníchov dlhoročný vzťah Lionela Messiho a španielskeho giganta? O skvelého futbalistu majú záujem mnohé veľkokluby, najväčší ale prejavujú najmä arabskí šejkovia vlastniaci dva z nich, do hry sa však chcú dostať aj bohatí čínski priemyselníci, píše portál AP news.

Zahanbujúca prehra futbalistov blaugranas s mníchovským gigantom v pomere 2:8 spôsobila doslova revolúciu v katalánskom veľkoklube. Zdesenie medzi fanúšikmi ale vyvolala najmä informácia, že z klubu chce odísť jeho najväčšia hviezda Lionel Messi.

Hviezdny hráč v utorok oznámil svojmu zamestnávateľovi, že po dvoch desaťročiach chce klub opustiť. Barcelona pre agentúru AP potvrdila, že Messi poslal klubu dokument, v ktorom vyjadril svoju vôľu odísť. Vedenie FC Barcelona však na jeho želanie odpovedalo, že chce, aby 33-ročný hráč, a svoj najväčší klenot v klube zostal až do ukončenia jeho kariéry.

Kouč Tuchel by Messiho uvítal v PSG, no očakáva jeho zotrvanie v FC Barcelona
Tréner úradujúceho francúzskeho šampióna a neúspešného finalistu Ligy majstrov 2019/2020 parížskeho Saint-Germain Thomas Tuchel by uvítal vo svojom družstve Argentínčana Lionela Messiho. Čítať ďalej
24 | 08 | 2020 | SITA


FC Barcelona tiež pre AP uviedla, že dokument, ktorý klubu poslal Messi, sa odvolával na doložku, ktorá mu umožňuje na konci sezóny odísť zadarmo. Klub však uviedol, že lehota na uplatnenie tejto doložky uplynula v júni, a že požiada v súvislosti s ňou o právnu radu. Messiho zmluva ale obsahuje aj doložku o jeho výkupnej sume v astronomickej výške 700 miliónov eur.

„Ak má Messi opustiť Barcelonu aktiváciou klauzuly o uvoľnení, potom dúfam, že klub sa bude snažiť mu pomôcť, nie mu prekážať,“ cituje agentúra AP slová bývalého anglického a barcelonského útočníka Garyho Linekera na Twitteri, ktorý okrem iného ešte píše. „Bol neľútostne lojálny a ich najväčší hráč všetkých čias. Bolo by hrozne smutné, keby sa skončilo bojom medzi hráčom a klubom.“

Zámorská stanica ESPN tiež informovala, že Messi mal minulý týždeň hovoriť s trénerom Manchestru City Pepom Guardiolom o možnom príchode. Brazílsky novinár so sídlom v Barcelone navyše povedal, že Messi chce hrať pod svojím bývalým trénerom v Barcelone, čo by ale znamenalo, že úspešný kouč by sa buď musel presťahovať z Anglicka naspäť do Španielska, čo je v súčasnosti prakticky nemožné, alebo by Messi šiel skúsiť futbalový chlebík na Ostrovy. Nový tréner Barcy Ronald Koeman ale po nástupe do funkcie minulý týždeň vyjadril nádej, že argentínsky útočník zostane v klube ešte niekoľko rokov.

Inter Miláno už údajne má náhradu za Conteho. Allegri by mal zarábať 8 miliónov ročne
Inter Miláno chcel v tejto špecifickej sezóne viac ako len finále v Európskej lige a druhé miesto v konečnej tabuľke Serie A. Čítať ďalej
23 | 08 | 2020 | SITA


Barcelonský informačný servis ForcaBarca uvádza päť dôvodov, pre ktoré chce Lionel Messi z katalánskeho veľkoklubu odísť. Ten prvý je, že jeho vzťahy s vedením sú na bode mrazu. Aj napriek prejavovanú srdečnosť nemal Leo Messi s prezidentom Josepom Mária Bartomeu nikdy dobré vzťahy. Druhým je odchod trénera Valverdeho.

Argentínsky útočník vždy nejakým spôsobom vychádzal s trénermi prvého tímu, či už išlo o Franka Rijkaarda, Pepa Guardiolu, Tatu Martina, Luisa Enriqueho (aj keď spočiatku mali spory, nakoniec sa všetko urovnalo) alebo Ernesta Valverdeho. Pre Messiho tak bolo šokom, že sa vedenie rozhodlo Valverdeho vyhodilo. Angažovanie Quiquého Setiéna bolo pre neho úplne nepochopiteľné. Tretím dôvodom je nespokojnosť s plánovaním klubu.

Messi už dlhý čas nie je spokojný so športovým plánovaním. Sezónu za sezónou podľa neho stretávajú jeho tím stále väčšie a väčšie katastrofy. Zadrhol sa i jeho vzťah s dnes už bývalým športovým riaditeľom Éricom Abidalom.

Kapitán Manchestru United Harry Maguire skončil na dovolenke v putách!
Známy futbalista sa dostal do roztržky s ďalšími anglickými turistami a potom sa správal agresívne a vulgárne aj voči zasahujúcim policajtom. Čítať ďalej
21 | 08 | 2020 | TASR


Ako štvrtý dôvod uvádza ForcaBarca Suárezov koniec v klube a posledné udalosti okolo neho. Rodákovi z Rosaria sa vôbec nepáčilo, akým spôsobom bolo Luisovi Suárezovi povedané o jeho konci v klube. Obaja hráči sú parťáci na trávniku aj mimo ihriska a Suárez je jedným z Leových najväčších kamarátov. Uruguajský útočník si podľa neho zaslúžil viac rešpektu.

Posledným dôvodom je, že vypršal čas a vedeniu i novému trénerovi chýba víťazný projekt. Svoje rozhodnutie mal argentínsky forward rozmyslené ešte pred rozhovorom s Ronaldom Koemanom. Po ňom ale bolo všetko ešte jasnejšie. On sám nie je presvedčený o tom, že by Koeman mal ten správny recept a nemyslí si teda, že by v Barcelone mohol ešte niečo vyhrať.

V súvislosti s odchodom Lionela Messiho z FC Barcelona sa už dlhšie vynárajú špekulácie, kde by mohol hviezdny útočník zakotviť. Spomínajú sa najmä kluby s bohatými arabskými vlastníkmi ako Manchester City či Paríž Saint Germain, najnovšie sa však medzi záujemcov o služby tejto mega hviezdy radí aj Inter Miláno s čínskym kapitálom a dokonca aj slávny Manchester United, ktorý by sa opäť rád zaradil medzi svetové veľkokluby a začal zbierať veľké trofeje. Všetky tieto kluby sú vraj schopné uhrádzať týždenný plat Argentínčana, ktorý je ročne viac ako 88 miliónov eur, mesačne vyše 7 miliónov a týždenne viac ako 1,6 milióna. Denne zarobí Messi v Barcelone takmer 339-tisíc eur.

Hamšík mal radosť z prvého gólu, ale len malú. Jeho mužstvo po šiesty raz prehralo
Marek Hamšík sa v šiestom zápase novej futbalovej sezóny v Číne dočkal prvého gólu, ale jeho tím Ta-lien Pro stále nie a nie vyhrať. Čítať ďalej
21 | 08 | 2020 | SITA

Kto je Lionel Messi?

Celým menom sa volá Lionel Andrés Messi Cuccittini, narodil sa 24. júna 1987 v argentískom meste Rasario. Je ženatý a s manželkou Antonellou Roccuzovou má tri deti - Thiaga, Matea a Cira. Ako malý chlapec hrával futbal so svojimi staršími bratmi, no rodičia časom spozorovali, že jeho výška zaostávala za ostatnými rovesníkmi. Lekári mu napokon diagnostikovali hormonálnu poruchu, ktorej liečba si ale vyžadovala nemalé financie.

Svoju futbalovú kariéru odštartoval v roku 1995 v argentínskom tíme Newell's Old Boys, kde pôsobil až do roku 2000. Keď mal 13 rokov klub FC Barcelona sa ponúkol, že šikovnému mladému futbalistovi zaplatí drahú liečbu, na ktorú jeho rodina nemala. Kvôli tomu sa presťahoval z Argentíny do Španielska. V katalánskom veľkoklube FC Barcelona pôsobí od mládežníckych kategórii, do jeho akadémie La Masia prišiel v roku 2001.

Messiho futbalová hviezda začala stúpať a za prvý tím Barcy nastúpil už v roku 2003 ako 16-ročný a a postupne sa vypracoval na jedného z najlepších hráčov histórie futbalu. Vo všetkých súťažiach doposiaľ odohral 731 zápasov a strelil v nich 634 gólov a 276 asistencií. Je najlepší kanonier v histórii Barcelony, s ktorou získal desať ligových titulov, šesť národných pohárov a štyrikrát triumfoval v LM (naposledy pred piatimi rokmi).

Niekdajšia defenzívna opora Juventusu Turín končí, Lichtsteiner už nechcel čakať na presunuté ME
Za taliansky Juventus Turín odohral sedem sezón a na konci každej z nich sa tešil zo zisku majstrovského titulu. V Lige majstrov si zahral vo finále, v roku 2015 ho vyhlásili za najlepšieho futbalistu v krajine. Vo veku 36 rokov sa rozhodol ukončiť... Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | SITA