Polícia obvinila muža z Trenčianslkeho okresu zo zločinov zabitia a vydierania
24 | 08 | 2020 I TASR

Trenčiansky policajný vyšetrovateľ obvinil 28-ročného muža z okresu Trenčín zo zločinu zabitia a vydierania. Informovala o tom trenčianska krajská policajná vyšetrovateľka Danka Adámiková.


„Obvinený muž mal ešte koncom apríla v domácnosti v okrese Trenčín po predchádzajúcej konzumácii alkoholu bez dôvodu dať svojej manželke silnú facku, v dôsledku ktorej spadla na zem a udrela si hlavu. Podľa znaleckého posudku zo súdnej pitvy žena utrpela v dôsledku pádu na tvrdú zem zranenia, ktorým neskôr podľahla,“ informovala hovorkyňa.

Ako dodala, obvinený sa mal po incidente vyhrážať svedkovi udalosti, od ktorého požadoval, aby prípad popísal tak, ako mu povie. „Vyšetrovateľ spracoval návrh na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na desať rokov,“ doplnila Adámiková.

Krajniak sa so zamestnávateľmi dohodol na zvýšení minimálnej mzdy na 623 eur
Minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak sa so zamestnávateľmi dohodol na tom, že sa minimálna mzda od začiatku budúceho roka zvýši zo súčasných 580 eur na 623 eur. Pôjde o 57 percent z priemernej mzdy na Slovensku za rok 2019.... Čítať ďalej
24 | 08 | 2020 | SITA