KDH: Snem zvolil trojicu nových podpredsedov, Hlina medzi nimi nie je
22 | 08 | 2020 I SITA

Kresťanskodemokratické hnutie bude mať troch nových podpredsedov, stali sa nimi Marián Čaučík, Igor Janckulík a Tomáš Merašický. Rozhodli o tom delegáti hnutia na dnešnom sneme v Ružomberku. Ešte predtým zvolili do funkcie lídra hnutia prešovského župana Milana Majerského.


O podpredsednícky post sa neúspešne uchádzal aj bývalý líder hnutia Alojz Hlina, ktorý na funkciu predsedu rezignoval po neúspešných parlamentných voľbách. Dôveru mu vyslovilo 109 delegátov, čo na zisk podpredsedníckej funkcie nestačilo. Čaučík získal 267 hlasov, Janckulík 228 hlasov a za Merašického hlasovalo 199 delegátov.

K Hlinovej kandidatúre na pozíciu podpredsedu sa vyjadril aj novozvolený predseda KDH. „Ja si Alojza nesmierne vážim ako vytrvalého a cieľavedomého človeka, ktorý obišiel mestá a regióny a urobil pre KDH kus dobrej práce. Máme však na niektoré dôležité témy diametrálne odlišný pohľad. Máme rozdielny pohľad na to, ako viesť komunikáciu v hnutí, vystupovať a hnutie reprezentovať. Preto si myslím, žeby nebolo dobré, aby sme boli spolu vo vedení KDH,“ povedal Majerský. Zároveň však chce, aby Hlina zostal súčasťou hnutia, či už v klube bývalých predsedov alebo ako možný kandidát na predsedu Bratislavy.

V obci Tomášov nahlásili explóziu, ktorá poškodila bankomat
V noci na sobotu násilne poškodili bankomat na Hlavnej ulici v obci Tomášov v okrese Senec. Čítať ďalej
22 | 08 | 2020 | TASR