Dvaja mladíci v Košiciach olúpili dve ženy, zadržali ich na úteku
11 | 08 | 2020 I TASR

Zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil policajný vyšetrovateľ dvoch mladých Košičanov. Podľa doterajšieho vyšetrovania muži vo veku 19 a 22 rokov v nedeľu (9. 8.) v skorých ranných hodinách v blízkosti Masarykovej ulice v Košiciach lúpežne prepadli dve ženy z okresu Košice-okolie vo veku 24 a 31 rokov.


"Jeden z obvinených strhol staršej zo žien z krku retiazky s príveskami a prsteň zo žltého kovu. Súbežne druhý sotil do mladšej poškodenej, ktorej po páde na zem ukradol z vrecka mobil a z uší jej strhol náušnice zo žltého kovu. Potom obaja aj s lupom utiekli z miesta činu," informovala v utorok košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Policajné hliadky zakrátko oboch podozrivých mladíkov na úteku zadržali neďaleko miesta činu na Hviezdoslavovej ulici, kde sa snažili ukradnuté veci schovať v kríkoch. Poškodeným ženám vznikla krádežou vecí škoda predbežne vyčíslená na viac ako 2400 eur. Incident sa zaobišiel bez vážnejších zranení až na poranenie ucha jeden z poškodených žien, ktoré si nevyžiadalo lekárske ošetrenie.

"Dvom obvineným Košičanom, ktorí boli umiestnení do cely policajného zaistenia s podnetom na ich vzatie do väzby, hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na tri až osem rokov," uviedla Mésarová.

AKTUÁLNE: Čelná zrážka vozidiel pri Liptovskej Mare! (foto)
Pri nehode došlo k čelnej zrážke dvoch osobných áut so štyrmi pasažiermi. Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | Peter Haluza, TASR