Zisky Nintenda vzrástli o 541% v čase, keď spotrebitelia trávili čas vo svojich obývacích izbách
08 | 08 | 2020 I Mário Martinka

Japonská herná skupina vzdoruje spomaleniu šírenia koronavírusu a nedostatku konzol Switch.


Nintendo oznámilo, že nárast čistých ziskov sa zvýšil o 541% počas najtemnejších mesiacov pandémie Covid-19, čím poukázal na to, že celosvetový nedostatok konzol Switch a malá ponuka domácich hier je iba mýtus, píše ft.com.

Medziročný skok v predajoch a ziskoch v apríli až júni bol oveľa vyšší, ako analytici očakávali. Tento rast bol do značnej miery poháňaný predajom Animal Crossing: New Horizons, fantasy hrou odohrávajúca sa na ostrove, ktorá si získala predstavivosť a peňaženky hráčov v čase, keď sa svet sťahoval do svojich obývačiek.

Od apríla do júna vykázala spoločnosť so sídlom v Kjóte čistý zisk 1 miliardu dolárov. Tržby za rovnaké obdobie vzrástli o 108% pri kombinovaných dodávkach prenosnej a hybridnej verzie konzol Switch z 2,13 na 5,68 milióna.

Stranu Za ľudí trápi vnútorná nejednota, myslí si Andrej Kiska
Za najbližších spojencov označil Kiska strany Progresívne Slovensko, Spolu, Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a stranu Sloboda a solidarita (SaS). Čítať ďalej
08 | 08 | 2020 | SITA


Počas tohto štvrťroka sa predalo približne 10,63 milióna kópií Animal Crossing, ktoré boli vydané 10 dní pred ukončením finančného roka Nintenda, 31. marca. S kumulatívnym predajom 22,4 milióna sa hra zapísala medzi top 50 najpredávanejších hier všetkých čias.

Analytici tvrdia, že pandémia nielen zvýšila atraktivitu hier, ale tiež výrazne zrýchlila posun spotrebiteľov od fyzických kópii k digitálnym. Analytici veria, že väčšina hier na konzoly, ktoré vydajú spoločnosti Sony a Microsoft sa budú predávať primárne v digitálnej podobe.

Napriek tomu, že spoločnosť dosiahla polovicu svojho zamýšlaného čistého zisku za finančný rok už v prvom štvrťroku, si Nintendo ( ktoré nie je medzi investormi populárne kvôli jeho konzervatívnemu prístupu ), zachovalo svoje súčasné ročné predpovede.

Politické potýčky okolo 5G (Elena Pustovojtová)
Komentár Eleny Pustovojtovej (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
08 | 08 | 2020 | Zuzana Perželová


„Ich predpovede už nie sú vtipné. To jednoducho nemožno brať vážne,“ povedal Serkan Toto, analytik a konzultant herného priemyslu so sídlom v Tokiu. Dodal, že zisky spoločnosti Nintendo boli podporené rastúcim podielom hier predávaných prostredníctvom digitálnych kanálov a teda s vyššími maržami.

Výsledky trháku Nintenda prišli v tom istom týždni, kedy konkurenčné Sony prišlo s rekordným prevádzkovým ziskom v prvom štvrťroku vo svojej hernej divízii. Spoločnosť sa pripravuje na predaj konzoly PlayStation 5 koncom tohto roka.

Rast bol spôsobený predajom digitálneho softvéru, ktorý sa v priebehu štvrťroka zvýšil o 82%, čo pomohlo vyrovnať pokles predaja hardvéru PS4. „Veľká pomoc prišla z domácich výdavkov,“ uviedol Hiroki Totoki, finančný riaditeľ spoločnosti Sony.

Majitelia konzol si kúpili 91 miliónov hier na PlayStation 4 v mesiacoch apríl - jún. Analytici spoločnosti Pelham Smithers Associates poznamenali, že zvyšujúce sa pohodlie pri sťahovaní viedlo spotrebiteľov k tomu, aby si prešli celý katalóg titulov v systéme.

„Pijeme z toalety“. Migranti hovoria o pekelných väzenských strediskách Saudskej Arábie
Kráľovstvo by malo prehodnotiť politiku masových deportácií, keďže neľudské podmienky vyvolávajú obavy zo šírenia Covid-19 Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | Mário Martinka