V septembri sa pred súd postavia členovia západoslovenského drogového gangu
07 | 08 | 2020 I SITA

Skupina sa zaoberala výrobou a distribúciou pervitínu, ale obchodovala aj s kokaínom.


Špecializovaný trestný súd vytýčil na pracovisku v Banskej Bystrici na 10. septembra začiatok hlavného pojednávania so skupinou obžalovaných okolo Slavomíra W. Spolu desať osôb v tomto prípade čelí obžalobe pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, ako aj pre drogovú trestnú činnosť. Obžalovaným hrozia tresty odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonala v decembri 2018 akciu zameranú na zločineckú skupinu operujúcu najmä v Seredi, Galante, Trnave, Nitre a v ich širšom okolí. Skupina sa zaoberala výrobou a distribúciou pervitínu, ale obchodovala aj s kokaínom.

Silo, ktoré ako jediné prežilo explóziu v bejrútskom prístave postavili ľudia z Československa
Obrovské obilné silo nachádzajúce sa v centre utorňajšieho výbuchu v metropole Libanonu je dielom českého podniku. Železobetónová stavba už prežila niekoľko vojen i striel, po mohutnej explózii sa ale už zrejme nebude dať opraviť. Píše portál... Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | Natália Sollárová


Skupina mala podľa polície viac než desať členov a fungovala minimálne od roku 2015. V tomto období si v Poľsku na výrobu metamfetamínu zabezpečili 2,5 tony tabletiek v hodnote 4,8 milióna eur. Z liekov vyrobili približne 480 kilogramov metamfetamínu v hodnote takmer 17 miliónov eur.

Policajti v decembri 2018 vzniesli obvinenia pôvodne voči 19 osobám, pričom Slavomíra W., Tibora P., Miroslava P., Radovana F. a Michala J. vzal súd do väzby. Ďalšiu akciu zameranú na drogovú trestnú činnosť na západnom Slovensku NAKA vykonala v máji 2019. Medzi zadržanými vtedy boli aj policajt, bývalý policajt a príslušník Kriminálneho úradu Finančnej správy.

Kvórum pri referende sa nateraz znižovať nebude, v koalícii na tom nie je zhoda
Koaličné OĽANO nateraz nebude predkladať návrhy na zníženie kvóra pre platnosť referenda. V koalícii totiž nie je zhoda. Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | TASR