Izrael zaútočil na „podzemnú teroristickú infraštruktúru“ v Gaze (VIDEO)
07 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Izraelské obranné sily oznámili, že v pásme Gazy zaútočili na niekoľko zariadení „podzemnej teroristickej infraštruktúry“, ako odvetu za niekoľko „výbušných balónov“, ktoré boli skôr v ten deň vypustené do Izraela, informuje portál RT.


„Teroristi v Gaze posielali do Izraela po celý deň výbušné balóny. V reakcii na to naše lietadlo zaútočilo na podzemnú teroristickú infraštruktúru Hamasu v Gaze,“ uviedla agentúra IDF na Twitteri po štvrtkových útokoch a dodala, že neumožnia skupine „terorizovať izraelských civilistov“.



Na videách je možné vidieť útok a tak isto aj husté oblaky dymu stúpajúce do neba. Zábery tiež poukazujú na následky jedného z výbušných balónov.



Balóny podľa miestnych správ podpálili niekoľko kríkov v južnom Izraeli, zatiaľ čo jedno podozrivé výbušné zariadenie bolo údajne objavené neďaleko mesta Arad. Aj keď pôvod útokov nie je známy a žiadna skupina sa knemu neprihlásila, Tel Aviv okamžite označil za útočníka hnutie Hamas.

V dôsledku požiaru neboli hlásené žiadne zranenia, zostáva však nejasné, či IDF zranila nejaké osoby.

Incident je druhým izraelským útokom na ciele Hamasu v Gaze za posledný týždeň. IDF tvrdí, že v pondelok zasiahla „podzemné teroristické zariadenia Hamasu“ po tom, ako bola údajne vystrelená raketa z palestínskej enklávy.

Zničený prístav aj zásoby pšenice. Výbuch v Bejrúte si vyžiadal minimálne stovku obetí a tisícky zranených (foto)
Výbuch spôsobil rozsiahle škody v okruhu niekoľkých kilometrov. Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | SITA