Argentínski námorníci sa záhadne nakazili koronavírusom na mori, aj keď z prístavu vyplávali zdraví
07 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Argentína sa snaží vyriešiť lekársku záhadu po tom, ako bolo 57 námorníkov infikovaných koronavírusom po 35 dňoch na mori, a to napriek tomu, že pred opustením prístavu bola celé posádka negatívna na Covid-19, informuje portál France24.


Rybárska loď Echizen Maru sa vrátila do prístavu po tom, čo niektorí členovia posádky začali prejavovať príznaky typické pre COVID-19, uviedlo ministerstvo zdravotníctva južnej provincie Tierra del Fuego.

Podľa ministerstva bolo vírus diagnostikovaných u 57 námorníkov zo 61 členov posádky. Všetci členovia posádky absolvovali povinnú karanténu 14 dní v hoteli v meste Ushuaia. Dvoch ďalších námorníkov test vyšiel negatívne a ďalší dvaja čakajú na výsledky testov, pričom dvaja ďalší boli hospitalizovaní, uviedol provinčný pohotovostný operačný výbor.

Avšak najväčšou záhadou je to, že pred plavbou mali všetci negatívne výsledky, uviedlo ministerstvo vo vyhlásení.

Ktoré profesie sú počas korony v Rusku najžiadanejšie
Podľa portálu Superjob „pomohla“ kríza osobným vodičom, špecialistom pre služby občanom, operátorom call centier, sociálnym pedagógom, asistentom manažérov a spracovateľom dokumentov. Uviedol News.ru. Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | Preklad: Redakcia HD


"Je ťažké zistiť, ako bola táto posádka nakazená, pretože 35 dní nemali kontakt s pevninou a zásoby sa dodávali iba z prístavu Ushuaia," uviedla Alejandra Alfaro, riaditeľka primárnej zdravotnej starostlivosti v Tierre del Fuego.

Tím skúmal „chronológiu symptómov posádky, aby stanovil chronológiu nákazy“, uviedla.

Vedúci oddelenia infekčných chorôb v Ushuaia Regional Hospital, Leandro Ballatore, uviedol, že je presvedčený o tom, že ide o „prípad, ktorý uniká všetkým opisom v publikáciách, pretože inkubačná doba nie je nikde presne opísaná“.

Pri opätovnom otvorení škôl by sa mohli prípady Covid-19 rýchlo zvyšovať
Spojené kráľovstvo možno bude musieť odložiť uvoľňovanie bezpečnostných opatrení, ak chce, aby sa školy znovu otvorili bez toho, aby tým spustili nové šírenie koronavírusu, varuje epidemiológ Neil Ferguson, informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | Marek Molnár