Ako vyzerá a žije neporaziteľná bojovníčka Xena 20 rokov od natáčania?
05 | 08 | 2020 I Timotej Dudka

Patrili ste k obdivovateľom charizmatickej a neohrozenej Xeny, ktorá si poradila so všetkými nástrahami sveta? Ako pripomína portál Kinotip2, akčný dobrodružný fantasy seriál sa dočkal 134 epizód a celosvetového úspechu. Ako dnes hrdinka seriálu žije?


Túto hlášku poznali snáď všetci priaznivci

„Za čias dávnych bohov, hrdinských náčelníkov a kráľov, nepokojom zmietaná krajina zrodila hrdinku. Bola ňou Xena, mocná princezná, zocelená žiarom bitiek.“ Takto začínal každý diel populárneho seriálu s názvom Xena.

Mužom sa páčila a pripadala im ako vzor sexy ženy. Dievčatá sa s ňou stotožňovali taktiež a u televízie sa pchali zemiačikmi v domnení, že sa práve premieňajú na akčnú hrdinku. Tiež ste k nim patrili a presunuli sa v časopriestore do dôb akčných mýtických hrdinov?

 

Seriál sa nakrúcal v rokoch 1995 - 2000, a točila ho Amerika spolu s Novým Zélandom. Úspech to bol ohromný, a čo viac, v sledovanosti a obľúbenosti Xena porážala svojho mužského kolegu a konkurenta Herkula! Tento seriál bežal súbežne so Xenou, ale nedočkal sa toľkých epizód.

 

Lucy Lawless


Lucy Lawles si strihla aj ďalšie seriály

Slávna Xena, herečka Lucy Lawless, sa po svojom angažmáne v seriáli Xena objavila aj v Herkulesovi. Po skončení natáčania týchto obľúbených seriálov si strihla rolu v Akty X a tiež zažiarila v legendárnom vedeckom seriáli Battlestar Galactica. Jeden rok bola magazínom People zaradená medzi 50 najkrajších ľudí sveta!

Lucy Lawless sa vrátila na televízne obrazovky v novembri 2008, kedy hosťovala v obľúbenom detektívnom seriáli CSI: Miami. Zahrala si istú madam, ktorá sa zaplietla do vyšetrovania a pomáhala s ním Horatiovi Caneovi. 

Takto vyzerá herečka Lucy Lawless dnes


Na pľaci aj na pódiu

Lucy Lawless je rodáčkou z Nového Zélandu a má šesť súrodencov. Venuje sa cudzím jazykom a hovorí plynule po taliansky, nemecky, francúzsky a samozrejme anglicky. Okrem talentu na jazyky je nadaná aj spevácky, pričom má na svojom konte niekoľko albumov.

Okrem toho ovláda bojové umenia a vie jazdiť na koni. A aby toho nebolo málo, výborne zaobchádza s mečom aj v skutočnosti. Vidieť ste ju mohli napríklad v Spider-Manovi z roku 2002. Dodnes hrá i spieva.

Ako sa natáčal Winnetou: Toto ste zrejme nevedeli!
Červený gentleman, neohrozený bojovník, ale aj obrovský showman. Taký bol pri natáčaní dodnes populárnej filmovej série o náčelníkovi Apačov predstaviteľ legendárneho Winnetoua Pierre Brice († 86), informuje portál Aha! Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Timotej Dudka