Vlhová trénuje v Snow Arene v Litve, bude testovať nový materiál z Rossignolu

Zatiaľ čo v posledných júlových dňoch sa kondične pripravovala v domácich podmienkach v Liptove, začiatkom augusta vycestovala Petra Vlhová aj so svojím tímom na ďalšie sústredenie do zahraničia.


Tentoraz však ľadovec v talianskom Stelviu vymenila za špecializovanú halu s umelým snehom v Litve. V mestečku Druskininkai na juhu tejto pobaltskej krajiny sa nachádza Snow Arena, ktorá už deväť rokov láka lyžiarov či snoubordistov na tréning oblúkov v letných mesiacoch. Úradujúca držiteľka dvoch malých glóbusov vo Svetovom pohári za slalom a paralelné disciplíny tam strávi 10 dní do 12. augusta.

"Čaká nás vo veľkom testovanie nového materiálu. Máme so sebou aj pretekového manažéra Svetového pohára z Rossignolu Hilaire Paleniho. Budeme sa venovať technike slalomu a krátko aj obrovskému slalomu," povedal tréner Livio Magoni, cituje ho taliansky portál Neveitalia.

Futbalista Miroslav Stoch mal pozitívny test na koronavírus
Reprezentant Miroslav Stoch si je istý, že aj napriek pozitívnemu testu sa čoskoro vráti na ihrisko. Čítať ďalej
03 | 08 | 2020 | TASR


Vlhová trénovala v lete v Litve aj pred rokom a pochvaľovala si tréning na 450 m dlhom slalomovom svahu. "Chodíme tam každý rok trénovať slalom. Sú tam ustálené podmienky, čiže všetko, čo si naplánujeme, aj splníme," povedal pred necelým rokom po návrate z Litvy kondičný tréner Šimon Klimčík.

Taliansky zdroj informuje, že Vlhovej hlavný servisman Gigi Parravicini má za sebou plánovanú operáciu kolena a bude mimo tímu do októbra. Spoločne s druhým servismanom Matteom Baldissaruttim je v Litve aj Marco Zenoni, ktorý bude v čase nútenej pauzy zastupovať Parravciniho. Vlhová a jej tím majú v pláne neskôr v septembri a októbri ešte sústredenia na tradičných miestach na ľadovcoch v rakúskom Hintertuxe a talianskom Stelviu.

Zjazdárska sezóna SP 2020/2021 by sa mala začať počas víkendu 24.- 25. októbra tradičným úvodom v obrovskom slalome v rakúskom Söldene. Vzhľadom na stále neprehľadnú situáciu v boji s koronavírusom v niektorých krajinách je otázne, aké špecifické podmienky a reštrikčné opatrenia čakajú na lyžiarky v predolympijskej zime.