V pondelok na Slovensku pribudlo 14 nových prípadov nákazy koronavírusom
04 | 08 | 2020 I SITA

 V pondelok pribudlo 14 prípadov nákazy koronavírusom. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.


Od prepuknutia ochorenia COVID-19 sa tak na Slovensku nakazilo už 2 368 ľudí. V pondelok urobili laboratóriá 1 320 testov, spolu otestovali už vyše 267-tisíc vzoriek. Nepribudlo žiadne úmrtie, vyliečilo sa 25 ďalších pacientov. Počet ľudí, ktorí prekonali koronavírus, tak stúpol na 1 771.

Ako informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej webovej stránke, šesť prípadov potvrdili v okrese Bratislava, po dvoch nových infikovaných majú okresy Prešov a Vranov nad Topľou. Zhodne po jednom prípade nákazy koronavírusom pribudlo v okresoch Košice, Dunajská Streda, Senec a Senica. Pozitívne testy malo deväť žien a päť mužov vo vekovom rozpätí od 13 do 56 rokov.

Klesol aj počet hospitalizovaných v nemocniciach o šesť ľudí. Aktuálne je v zdravotníckych zariadeniach s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň 23 ľudí. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je jeden pacient, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje jeden človek. Na Slovensku je podľa korona.gov.sk 568 aktívnych prípadov. Sedemdňový kĺzavý medián je na hodnote 20.

Koronavírus stojí medzinárodný cestovný ruch trikrát viac ako posledná finančná kríza
Predtým, ako sa krajiny začali znovu otvárať pre cestujúcich, priemysel cestovného ruchu stratil viac ako tretinu z bilióna dolárov, pretože pandémia podľa výpočtov OSN takmer zastavila cestovanie, informuje portál RT. Čítať ďalej
04 | 08 | 2020 | Marek Molnár