Bývalý kapitán Mikovič po troch rokoch späť v Trnave. Bola to pre mňa najlepšia voľba, vraví
04 | 08 | 2020 I SITA

 V minulosti odohral Martin Mikovič v drese Spartaka Trnava šesť a pol sezóny a ďalšie dve ho ešte len čakajú. Vedenie fortunaligistu sa dohodlo s 29-ročným ľavým obrancom či krídelníkom na ďalšom angažmáne po jeho trojročnom pôsobení v poľskom klube Termalica Nieciecza.


V drese Trnavy Mikovič odohral 155 zápasov v najvyššej slovenskej súťaži. Úctyhodných 23 pridal v pohárovej Európe, kde osemkrát skóroval. Pamätný je najmä jeho gól v Bukurešti, ktorým Spartak vyhral na trávniku slávnej Steauy 1:0. Rodák z Trnavy nosil v Spartaku aj kapitánsku pásku na rukáve.

"Posledné dva týždne sa to trocha naťahovalo, tu aj v Poľsku, ale som rád, že je to už definitívne a môžem všetko z hlavy vypustiť a sústrediť sa iba na Spartak. Počas môjho poľského angažmánu som sa posunul ako človek, stretol som tam veľa kamarátov. Prišla však konkrétna ponuka od Trnavy. A hoci boli v hre aj iné možnosti, nebolo nad čím váhať. Spartak bola pre mňa najlepšia voľba,“ povedal Mikovič podľa klubového webu fcspartaktrnava.com.

Vlhová trénuje v Snow Arene v Litve, bude testovať nový materiál z Rossignolu
Zatiaľ čo v posledných júlových dňoch sa kondične pripravovala v domácich podmienkach v Liptove, začiatkom augusta vycestovala Petra Vlhová aj so svojím tímom na ďalšie sústredenie do zahraničia. Čítať ďalej
04 | 08 | 2020 | SITA


"Z mojej éry je v Trnave ešte Ľuboš Kamenár, Dobo Rusov a Jano Vlasko. S Bukatom a Gričom sa poznám z ihriska a ostatných veľmi rýchlo spoznám, s tým som nikdy nemal problém," podotkla staronová tvár v červeno-čiernom drese.

V Trnave si Mikoviča pamätajú ako neúnavného bojovníka a ofenzívnymi chúťkami. Tréner Marián Šarmír s ním počíta skôr na ľavú stranu obrany, kde sa udomácnil už v Poľsku. "Do Poľska som prišiel ako útočník alebo krajný záložník, no tréneri postupne zo mňa urobili ľavého obrancu. Ak mám pravdu povedať, ten post mi sedí a cítim sa tam výborne. Na krídle som spolupracoval dva roky s ďalším Slovákom Romanom Gergelom a išlo nám to výborne. Je však na trénerovi, kde ma využije," dodal Mikovič.

Futbalista Miroslav Stoch mal pozitívny test na koronavírus
Reprezentant Miroslav Stoch si je istý, že aj napriek pozitívnemu testu sa čoskoro vráti na ihrisko. Čítať ďalej
03 | 08 | 2020 | TASR