Za uplynulý týždeň zomreli pri zrážke s vlakom dvaja ľudia
03 | 08 | 2020 I SITA

Za uplynulý týždeň zomreli na následky zrážky s vlakom dve osoby, na tratiach tiež došlo k dvom zrážkam vlaku s autom a jednému pokus o samovraždu. Agentúru SITA o tom informovala Ria Feik Achbergerová z oddelenia komunikácie a marketingu Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).


V utorok 28. júla počas jazdy osobného vlaku v úseku Raslavice – Kapušany pri Prešove došlo na priecestí k zrážke vlaku s motorovým vozidlom. K viditeľnému zraneniu účastníkov nehody nedošlo. V ten istý deň vlak v úseku Jablonica – Senica narazil do spadnutého stromu, pričom sa poškodil rušeň vlaku. Stromy boli na trati popadané na viacerých miestach vplyvom silnej búrky.

V piatok 31. júla na priecestí v úseku Levice – Kalná nad Hronom došlo k zrážke osobného vlaku s motorovým vozidlom. K zraneniu osôb nedošlo.

Opitý šofér spôsobil nehodu (foto)
Opitý 30-ročný šofér VW spôsobil nehodu v Bolešove v okrese Ilava. Čítať ďalej
03 | 08 | 2020 | SITA


V pondelok 27. júla bol vo Vojanoch výpravcom spozorovaný požiar starej unimo bunky v obvode železničnej stanice, založený neznámym páchateľom.

V utorok 28. júla rušňovodič osobného vlaku v úseku Nitra – Ivanka pri Nitre ohlásil kamión zakliesnený na priecestí.

V nedeľu 2. augusta bol stálou službou Hasičského a záchranného zboru Nitra ohlásený požiar v blízkosti trate v úseku Levice – Podhájska s podozrením na požiar podvalov spôsobený jazdou rýchliku. Toho istého dňa rušňovodič osobného vlaku v úseku Liptovský Mikuláš – Liptovský Hrádok nahlásil výpravcovi ŽST Liptovský Mikuláš, že na zastávke Okoličné horí podval.