Pri lúpežnom prepadnutí vypustili dráždivú látku, zranilo sa 11 ľudí
31 | 07 | 2020 I TASR

Vo filiálke poštovej banky v budove nákupného centra Karstadt použila štvorica útočníkov veľké množstvo dráždivej chemickej látky.


Jedenásť ľudí utrpelo v piatok zranenia, keď skupina mužov vypustila veľké množstvo dráždivej plynnej látky v obchodnom dome v berlínskej štvrti Neukölln. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnych hasičov.

Štyri osoby boli prevezené do okolitých nemocníc a zvyšných ošetrili na mieste, povedal pre denník Der Tagesspiegel hovorca berlínskych hasičov. Ako spresnil, vo filiálke poštovej banky v budove nákupného centra Karstadt na námestí Herrmannplatz použila štvorica útočníkov veľké množstvo dráždivej chemickej látky a následne z miesta činu utiekla.

Polícia na Twitteri uviedla, že išlo o lúpežné prepadnutie. To, či si muži so sebou odniesli z banky aj finančnú hotovosť, nebolo bezprostredne známe. Budovu nákupného centra prehľadali príslušníci špeciálnych zásahových jednotiek.

Internetové vydanie denníka B.Z. informovalo, že neznámi páchatelia prepadli vozidlo na prepravu peňazí. Polícia však túto informáciu zatiaľ nepotvrdila.

Opitý vojak zastrelil 12 ľudí
Medzi obeťami streľby je aj dvojročné dievčatko. Čítať ďalej
31 | 07 | 2020 | TASR