Boris Johnson varuje pred druhou vlnou Covid-19 a zároveň obhajuje britské karanténne pravidlo pre cestujúcich
29 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Britský premiér Boris Johnson citoval objavujúce sa znaky druhej vlny koronavírusu v Európe ako hnací faktor nových karanténnych pravidiel pre cestujúcich vracajúcich sa do Veľkej Británie, informuje portál RT.


Johnson obhajoval vládne pravidlá týkajúce sa cestujúcich vracajúcich sa zo Španielska, ktorí musia teraz podstúpiť karanténu na 14 dní.

„Musíme podniknúť rýchle a rozhodné kroky, keď si myslíme, že sa riziká znova začínajú zvyšovať,“ uviedol britský premiér v utorok.

„Povedzme si úplne jasne, čo sa deje v Európe. Medzi niektorými našimi európskymi priateľmi sa začínajú objavovať známky druhej vlny pandémie,“ ďalej dodal Johnson.

Británia má prvú mačku nakazenú koronavírusom
V Británii zaznamenali prvý prípad nákazy novým typom koronavírusom u mačky domácej. Informovala o tom v pondelok spravodajská televízia Sky News. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Britskí občania boli vyzvaní, aby necestovali do Španielska, Baleárskych ostrovov a Kanárskych ostrovov, ale tí, ktorí túto radu ignorovali, budú prekvapení náhlymi zmenami pravidiel.

Tiež sa objavujú správy, že britská vláda teraz rozhoduje, či skrátiť čas na karanténu zo 14 na 10 dní.

Vláda oznámila nový systém v hodnote dvoch miliárd libier, ktorý má ľudí povzbudiť k tomu, aby radšej chodili a jazdili na bicykli než aby používali verejnú dopravu alebo svoje autá, v snahe vytvoriť štíhlejšiu a zdravšiu populáciu, ktorá by lepšie odolávala Covid-19. Sám Johnson bol hospitalizovaný v apríli po tom, čo bol pozitívny na Covid-19, pričom tento týždeň sám povedal, že pri pokuse o boj s touto chorobou bol „príliš tučný“.

Americký generálny prokurátor tvrdí, že anarchisti transformovali „legitímne protesty“ na chaos a deštrukciu
Americký generálny prokurátor Bill Barr vyhlásil, že „násilní anarchisti“ transformovali pokojné protesty proti polícii na brutálne nepokoje a označil prebiehajúce demonštrácie v Portlande ako priamy „útok“ na samotnú vládu, informuje portál... Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Marek Molnár


Nový vládny program, ktorý bol vyhlásený v pondelok, má za cieľ bojovať proti obezite v Spojenom kráľovstve zavedením tisícok kilometrov jazdných pruhov pre bicykle a zákazom televíznych reklám na „nezdravé potraviny“ s vysokým obsahom cukru, tukov alebo soli pred 21. hodinou večer.

Predpokladá sa, že obézni ľudia sú vystavení väčšiemu riziku pri boji proti Covid-19 a vyžadujú si viac zdrojov na liečbu, čím sa zvyšuje tlak na už tak nedostatočne financované zdravotníctvo v Spojenom kráľovstve.

Trumpov protimigračný múr zvalil hurikán Hanna (VIDEO)
Trumpova stena na videu medzi hranicou Mexika a USA v Texase nedokázala vydržať silu prírody. Aj keď bola spochybnená jeho autentickosť, video upútalo veľkú pozornosť u Trumpových kritikov, informuje portál RT. Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Marek Molnár