ŠPORT: Nemecký futbalový majster Schürrle ukončil kariéru, jachtárske Ocean Race pre koronavírus posunuli o rok
18 | 07 | 2020 I SITA

Krátke správy zo športu:


*Thomas Bach bude aj v roku 2021 kandidovať na post prezidenta Medzinárodného olympijského výboru.

Šesťdesiatšesťročný nemecký funkcionár riadi strešnú organizáciu svetového športu od roku 2013. Ak uspeje vo voľbách v roku 2021, predĺži svoj mandát o ďalšie štyri roky.

"Ak mi dáte dôveru, veľmi rád budem pokračovať v tom, čo ma napĺňa a robím to s láskou," vyhlásil Thomas Bach počas 136. zasadnutia MOV, ktoré sa koná vo virtuálnej podobe na diaľku.
*Nemecký futbalový majster sveta z roku 2014 André Schürrle vo veku 29 rokov ukončil kariéru.

Najväčší moment kariéry zažil práve na MS 2014 v Brazílii, keď vo finále proti Argentíne sa asistenciou podieľal na víťaznom góle Maria Götzeho v predĺžení.

"Toto rozhodnutie vo mne zrelo už veľmi dlho. Aby ste prežili v biznise, musíte zohrávať dôležitú úlohu. Inak o prácu prídete a novú už nedostanete," uviedol André Schürrle pre magazín Der Spiegel.

Hokej-TL: Majiteľom Slovana sa stal Rudolf Hrubý, vrátil sa Krajči
Hokejový klub HC Slovan Bratislava má nového majiteľa. Stal sa ním spoluzakladateľ firmy ESET Rudolf Hrubý. Do klubu sa vracia aj bývalý generálny manažér Maroš Krajči, ktorý získal s "belasými" šesť titulov majstra SR. Klub o tom informoval na... Čítať ďalej
16 | 07 | 2020 | SITA

*Andrej Kukuča po dvoch rokoch v zámorskej WHL zamieril späť do Trenčína.

Stále len 20-ročný útočník získal v oboch sezónach odohraných za Seattle Thunderbirds po 57 bodov, pred rokom sa predstavil aj na majstrovstvách sveta do 20 rokov.

Informuje o tom facebookový profil Dukly Trenčín. Vedenie tradičného účastníka Tipsport ligy sa s mladým útočníkom dohodlo na jeden rok. V prípade záujmu z AHL bude môcť odísť späť do zámoria.
*Veľmi málo slovenských hádzanárok malo vo svete také zvučné meno ako Mária Ďurišinová.

Skvelá kanonierka a úspešná reprezentantka bývalého Československa sa v piatok dožila významného životného jubilea - oslavuje šesťdesiatku.

Za reprezentačný tím ČSSR/ČSFR odohrala 285 zápasov a dosiahla 1557 gólov, v roku 1986 sa stala vicemajsterkou sveta. Štartovala aj na OH 1988 v Soule, kde československé hádzanárky obsadili 5. miesto. Ďurišinová bola najlepšia strelkyňa československej, juhoslovanskej aj rakúskej ligy.

"Mala som šťastie na ľudí okolo seba, čo platí aj o hádzanárskych kolektívoch. Hádzaná mi priniesla skvelé spoluhráčky, parťáčky, kamarátky, veľa z tých priateľstiev pretrváva až dodnes," uviedla Ďurišinová v rozhovore na webe olympic.sk.
*Známe jachtárske preteky Ocean Race pre pandémiu koronavírusu posunuli o jeden rok.

Po novom sa začne súťažiť v októbri 2022 v španielskom Alicante a cieľ bude v lete 2023 v talianskom Janove. Jedna z najťažších jachtárskych výziev oslávi v lete 2023 už 50 rokov od svojho vzniku.

Sabbatini atakoval v Ohiu svoj najlepší výsledok v tomto roku, napokon skončil sedemnásty
Slovenský reprezentant v golfe Rory Sabbatini v závere uplynulého týždňa atakoval svoje najlepšie umiestnenie v tomto roku na turnajoch PGA Tour. Čítať ďalej
13 | 07 | 2020 | SITA