Po štyroch mesiacoch sa bude opäť lietať z Bratislavy do Veľkej Británie
17 | 07 | 2020 I SITA

Po štyroch mesiacoch od zákazu civilných letov je na Letisko M. R. Štefánika v Bratislave možné od pondelka 20. júla opäť priletieť z destinácií vo Veľkej Británii pravidelnými letmi.


Letecké spojenie obnovili po tom, ako bola Veľká Británia zaradená medzi tzv. zelené krajiny. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková. Po sprevádzkovaní pravidelných liniek z Veľkej Británie stúpne počet pravidelných letov z Letiska M. R. Štefánika zo súčasných 10 na 15.

Pribudnú linky z odletových miest Londýn - Stansted, Birmingham, Manchester, Edinburgh a Londýn - Luton. "Pre porovnanie, vlani v tomto období mohli cestujúci z Bratislavy využiť 49 pravidelných liniek," upozornila Ševčíková.

Sudcovia upozorňujú na možnú protiústavnosť konania vlády!
Reálnym následkom zrušenia imunity sudcov môže byť podľa Združenia sudcov Slovenska len postupná erózia demokracie a plurality smerom k totalite Čítať ďalej
17 | 07 | 2020 | SITA


Lety do Londýna - Lutonu a z neho prevádzkuje z Bratislavy letecká spoločnosť Wizz Air, lety do ostatných britských destinácií zabezpečuje dopravca Ryanair. Od zimného letového poriadku (od konca októbra) by mala pribudnúť aj pravidelná linka z Bratislavy do destinácie Leeds - Bradford vo Veľkej Británii.

Prvý prílet z Veľkej Británie z Londýna - Lutonu do Bratislavy je naplánovaný v pondelok 20. júla o 15:50 s následným odletom do Londýna o 16:25. V utorok 21. júla o 6:30 odletia prví cestujúci do Londýna - Stanstedu. V stredu je plánovaný odlet do Manchesteru a vo štvrtok aj do Birminghamu a Edinburghu. Lety na obe londýnske letiská sú od augusta v pláne s frekvenciou 5-krát týždenne, do ostatných britských destinácií sa bude lietať dva razy do týždňa.

Poslanci Smeru-SD sú pripravení na odvolávanie Matoviča, tvrdí Fico
Poslanci z klubu Smer-SD sú pripravení na odvolávanie premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie. Vyhlásil to predseda strany Robert Fico na piatkovej tlačovej konferencii s tým, že rozhodnutie prijali už vo štvrtok (16. 7.) a hárky na zber podpisov... Čítať ďalej
17 | 07 | 2020 | TASR