Úseky R7 a D4 v dĺžke tridsať kilometrov odovzdajú do prevádzky v nedeľu 19. júla
16 | 07 | 2020 I SITA

Úseky rýchlostnej cesty R7 na trase Ketelec - Dunajská Lužná - Šamorín - Holice a úsek diaľnice D4 Ketelec - Rovinka v celkovej dĺžke takmer 30 kilometrov otvoria pre motoristov v nedeľu 19. júla.


Informovala o tom vo štvrtok spoločnosť D4R7 Construction, s. r. o., ako hlavný zhotoviteľ úsekov D4 a R7 v okolí Bratislavy v celkovej dĺžke 59 kilometrov v rámci PPP projektu.

"Dlho očakávaná rýchlostná cesta R7 bude v nedeľu odovzdaná do užívania slovenskej verejnosti. Na odovzdanie do prevádzky 29,7 km (25,2 km na R7 a 4,5 km na D4) s 22 mostmi a križovatkami v Rovinke, Dunajskej Lužnej a Šamoríne ostáva iba prestrihnúť pásku," uviedla D4R7 Construction.

"Rýchlostná cesta R7 prinesie rýchlejšie, bezpečnejšie a pohodlnejšie dochádzanie domov nielen pre ľudí žijúcich na Žitnom ostrove, ale aj pre tranzitnú dopravu," dodal zhotoviteľ. Na odovzdaní uvedených úsekov R7 a D4 do prevádzky sa zúčastní aj minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

V rámci PPP projektu sú vo výstavbe ešte úseky D4 Bratislava, Jarovce - Ketelec, Rovinka - Ivanka, sever - Rača a R7 Bratislava, Prievoz - Ketelec. Stavba D4 a R7 je v omeškaní, prvé úseky mali byť pôvodne hotové na jar a ďalšie v októbri tohto roka.

Elektronická forma teoretickej skúšky na vodičák sa má odložiť o rok
Zavedenie elektronického skúšobného testu, ktorým sa od 1. septembra tohto roku mala vykonávať teoretická skúška žiadateľa o udelenie vodičského oprávnenia a osoby podrobujúcej sa preskúšaniu odbornej spôsobilosti, sa má posunúť o... Čítať ďalej
15 | 07 | 2020 | SITA