Poslanec Ľuboš B. odmieta obvinenia z trestného činu popierania zločinov politických režimov
16 | 07 | 2020 I SITA

Právny zástupca a bývalý minister vnútra za Smer-SD Robert Kaliňák označil obvinenia na Ľuboša B. za škandál a útok na slobodu prejavu.


Opozičný poslanec Národnej rady SR (NR SR) Ľuboš B. (Smer-SD) odmieta obvinenia na svoju osobu z trestného činu popierania zločinov politických režimov. Ako uviedol na dnešnej tlačovej konferencii v centrále strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD), v tejto veci podá sťažnosť, aby bolo obvinenie zrušené.

Nová vláda totiž podľa jeho slov týmto konaním politizuje všetky represívne zložky štátu. Jeho právny zástupca a bývalý minister vnútra za Smer-SD Robert Kaliňák označil obvinenia na Ľuboša B. za škandál a útok na slobodu prejavu.

„Odmietam akékoľvek obvinenia na moju osobu týkajúce sa spochybňovania zločinov bývalého režimu. Obviňovať ma z toho je smiešne. Takéto tvrdenia ma urážajú a preto zvažujem právne kroky na obhajobu svojej osoby," ozrejmil poslanec.

Ak Šeliga nebude kandidovať za šéfa Za ľudí,pravdepodobne o post zabojuje Kollár
Ak za predsedu strany Za ľudí nebude kandidovať súčasný podpredseda Juraj Šeliga, pravdepodobne o tento post zabojuje člen predsedníctva a poslanec parlamentu Miroslav Kollár. Potvrdil to pre TASR s tým, že rozhodnutie oznámi počas budúceho týždňa.... Čítať ďalej
16 | 07 | 2020 | SITA


Ako ďalej poznamenal, desí ho, že sa Slovensko dostáva do situácie, v ktorej nová vláda politizuje všetky represívne zložky štátu. Ako príklad spomenul políciu, prokuratúru a súdy. Vláda podľa neho využíva všetky nástroje moci, ktoré má k dispozícii, aby prenasledovala opozíciu a považuje to za zneužitie štátnej moci.

„Navyše, to, že na mňa podala trestné oznámenie koaličná poslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) potvrdzuje, že ide o politický útok. Mám aj dôvodné obavy, že sa polícia snaží vyhovieť tomuto politickému nátlaku," uviedol Ľuboš B.. Podotkol, že Ďuriš Nicholsonová na neho podala celkovo päť trestných oznámení, z ktorých polícia štyri vyhodnotila ako neopodstatnené.

Kaliňák označil obvinenia na Ľuboša B. za škandál a krok, ktorým sa Slovensko vracia späť do čias totality. Je to podľa neho útok na slobodu prejavu. „Politický prejav má najvyššiu ochranu a je chránený do toho momentu, kým tento prejav nevyzýva k použitiu násilia. Široká paleta názorov je navyše jedným zo základných výdobytkov demokracie," priblížil Kaliňák. Za vážny problém zároveň označil politizáciu justície, teda situáciu, kedy politici svojimi výrokmi vyzývajú sudcov k tomu, ako majú konať.

Kiskovu kauzu s financovaním prezidentskej kampane nechali na september
Konanie výboru pre nezlučiteľnosť funkcií Národnej rady (NR) SR voči exprezidentovi Andrejovi Kiskovi v súvislosti s financovaním jeho volebnej kampane by sa mohlo v septembri ukončiť. Čítať ďalej
16 | 07 | 2020 | TASR


Uznesenie voči opozičnému poslancovi vníma ako nezákonné a arbitrárne, keďže tam podľa jeho slov absentuje popis spôsobu, akým došlo k spáchaniu trestného činu. „Vláda sa snaží opozičným politikom zavrieť ústa, aby sa vyhli kritike. Dostali sme sa tým do stavu, kedy máme na Slovensku selektívnu spravodlivosť a toto uznesenie voči Ľubošovi B. je toho jasným príkladom," domnieva sa exminister vnútra.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila 3. júla poslanca Ľuboša B. z trestného činu popierania a schvaľovania holokaustu, popierania zločinov politických režimov a zločinov proti ľudskosti. Polícia začala konať na základe trestného oznámenia a nateraz nemôže poskytnúť viac informácií.

Hokej-TL: Majiteľom Slovana sa stal Rudolf Hrubý, vrátil sa Krajči
Hokejový klub HC Slovan Bratislava má nového majiteľa. Stal sa ním spoluzakladateľ firmy ESET Rudolf Hrubý. Do klubu sa vracia aj bývalý generálny manažér Maroš Krajči, ktorý získal s "belasými" šesť titulov majstra SR. Klub o tom informoval na... Čítať ďalej
16 | 07 | 2020 | SITA