„Policajti ma opakovane nazývali ne*rom! Keď išli okolo, búšilo mi srdce,“ tvrdí Will Smith
16 | 07 | 2020 I Timotej Dudka

Herec a muzikant Will Smith (51) sa rozhovoril o svojom dospievaní vo Filadelfii. Počas neho vraj zažíval opakované rasistické slovné útoky a narážky zo strany polície, informuje portál iDnes.


„Policajti vo Filadelfii ma pri rôznych príležitostiach najmenej desaťkrát nazvali ne*rom. Často ma na ulici bezdôvodne zastavovali a kontrolovali. Takže veľmi dobre viem, aké to je byť ohrozovaný políciou. Takto sa skrátka niektorí ľudia správajú k menšinám,“ uviedol Will Smith v rozhovore s americkou advokátkou a politickou komentátorkou Angelou Ryeovou (40).

Herec vyrastal v pennsylvánskej Filadefii v čase, keď mestu železnou rukou vládol tamojší, dnes už zosnulý starosta Frank Rizzo, pôvodne policajný komisár. Na začiatku júna tohto roka sa vzbúrenci pokúsili zvrhnúť a zapáliť jeho sochu, mesto ju však neskôr nechalo samo odstrániť.

Škandál manželky Willa Smitha: Herec o jej mladom milencovi vedel, ale neprekážalo mu to!
Informácie o tom, že majú Will Smith (51) s manželkou Jadou (48) otvorené manželstvo, prebleskli internetom už pred pár rokmi. Vtedy to však obaja razantne zapierali. Lenže teraz spevák August Alsina (27) tvrdí, že mal s Jadou dlhoročný milostný... Čítať ďalej
04 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


„Medzi bielymi a čiernymi deťmi a ich vnímaním polície bol naozaj veľký rozdiel. Kým biele deti zo súkromných katolíckych škôl boli nadšené, kedykoľvek sa policajti niekde ukázali, moje srdce začalo vždy biť ako o preteky,“ spomína Smith.

„Ľudia, ktorí v takom prostredí nevyrastali, to nikdy nedokážu úplne pochopiť. Ťažko sa vysvetľuje, aké to je žiť na území niekoho iného, ​​kam podľa mnohých nepatríte,“ uviedol herec.

Momentálne sú podľa Smitha černosi v situácii, ktorá tu ešte nikdy nebola. „Celý svet sa za nás postavil, ponúkol pomocnú ruku a povedal nám, že o nás vie a počúva nás. To sa černochom nikdy predtým nestalo,“ dodal herec k hnutiu Black Lives Matter.

Boj o život ako z hororu: Do matky sa zahryzol žralok, tá mu vrazila päsť do oka!
Matka troch detí Leeanne Ericsonová (38) zažila moment ako vystrihnutý z filmu Čeľuste. Keď plávala na surfe blízko kalifornskej pláže San Onofre, napadol ju veľký žralok biely. Ten sa jej zahryzol do stehna a v okamihu stiahol pod hladinu. Žena... Čítať ďalej
16 | 07 | 2020 | Timotej Dudka