V utorok potvrdili 19 prípadov nákazy koronavírusom
15 | 07 | 2020 I SITA

V utorok potvrdili 19 prípadov nákazy koronavírusom. Na Slovensku tak bolo od prepuknutia ochorenia COVID-19 pozitívne testovaných už 1 927 osôb.


Laboratóriá za uplynulý deň urobili 2 205 testov, celkový počet otestovaných vzoriek je už vyše 233-tisíc. Ochorenie prekonali ďalší 14 pacienti, spolu sa vyliečilo 1 507 ľudí.

Počet úmrtí pacientov s pozitívnym testom na nový koronavírus zostáva na 28. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.

Deti treba očkovať, lebo sú najviac ohrozené infekčnými ochoreniami
Infekcie, proti ktorým sa na Slovensku povinne očkuje, najviac ohrozujú najmladšie deti. Mávajú u nich ťažký priebeh, pretože ich imunitný systém ešte nie je schopný ubrániť sa mnohým infekciám. Čítať ďalej
15 | 07 | 2020 | TASR


Portál korona.gov.sk uvádza, že na Slovensku evidujeme 392 aktívnych prípadov. Sedemdňový kĺzavý medián je na hodnote 19. Hospitalizovaných pacientov je stále 13. Z toho má ochorenie COVID-19 potvrdené sedem ľudí.

Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú dvaja pacienti, nikto nepotrebuje umelú pľúcnu ventiláciu. Po utorkovom testovaní evidujú osem nových prípadov v Trenčianskom kraji. Päť infikovaných potvrdili v Prešovskom kraji, po dvoch prípadoch majú Banskobystrický a Bratislavský kraj.

Zhodne po jednom prípade pribudlo v Košickom a Žilinskom kraji.