Ruský youtuber nachytal prezidenta Dudu, vydával sa za šéfa OSN
15 | 07 | 2020 I SITA/AP

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť teraz vyšetruje, ako sa Kuznecov mohol s prezidentom spojiť a či do prípadu nie sú zapojené ruské tajné služby.


Ruskému youtuberovi vydávajúcemu sa za generálneho tajomníka OSN sa podarilo telefonicky spojiť s poľským prezidentom Andrzejom Dudom.

Tomu následne kládol otázky na telo týkajúce sa Ruska, Ukrajiny, postoju k LGBT komunite či výsledku nedeľných volieb. Vladimir Kuznecov, známy aj ako Vovan, zverejnil 11-minutovú nahrávku na YouTube a Dudova kancelária v stredu potvrdila, že je autentická.

Na viacerých miestach konverzácie vedenej v angličtine znel Duda prekvapene, napriek tomu však falošného Antónia Guterresa oslovoval “vaša excelencia”. Rozhovor sa uskutočnil v pondelok popoludní, keď Duda čakal na oficiálne potvrdenie svojho znovuzvolenia.



Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť teraz vyšetruje, ako sa Kuznecov mohol s prezidentom spojiť a či do prípadu nie sú zapojené ruské tajné služby. Hovor autorizoval predstaviteľ poľskej misie pri OSN.

Kuznecov a druhý člen dvojice komikov Alexej Stoljarov, známy tiež ako Lexus, už podobný žartíkom v minulosti nachytali aj iných európskych politikov vrátane francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona a britského premiéra Borisa Johnsona, ale tiež speváka Eltona Johna či princa Harryho.

Je Meghan druhýkrát tehotná? Fanúšikovia to vidia ako jasný dôkaz!
Po dlhšej odmlke sa Meghan Markleová a princ Harry objavili na verejnosti. Pozornosť na seba upútala najmä bývalá herečka, ktorá obliekla voľné šaty, čo je u nej veľmi neobvyklé. Meghan si totiž potrpí skôr na tesné šaty. Skrýva snáď pod nimi... Čítať ďalej
15 | 07 | 2020 | Timotej Dudka