Priaznivci Trumpa menia názor: „Radšej by som volil tuniakový sendvič.“
15 | 07 | 2020 I Mário Martinka

Niektorí republikáni sú tak frustrovaní, že sa sa stali anti-Trumpami: „Tento muž by (nás) nevedel viesť ani z mokrého papierového vrecka“


Kevin, celoživotný republikánsky volič a farár z Arizony, hovorí, že Trumpa v roku 2016 volil „s veľkými nádejami do budúcnosti“. Vedel, že Trump nemal rovnaké politické skúsenosti ako ostatní uchádzači, ale bol optimistický v tom, že Trump do svojej novej úlohy dozreje, píše theguardian.com.

Teraz hovorí: „Videl som, ako sa pokúsil rozdeliť našu krajinu, a to nie je niečo, čo chcem a nie je to ani to, čo by naša krajina mala dostať... Tento muž je pre našu krajinu absolútnym nebezpečenstvom.“

Kevinova skúsenosť - voliť Trumpa a potom si rýchlo uvedomiť, že urobil chybu - je jedným z mnohých dôvodov, pre ktoré chce republikánsky volič proti Trumpovi (RVAT), Trumpa vyradiť z funkcie v nasledujúcich voľbách.

Krajčí chce ešte raz oddĺžiť nemocnice
Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) pripustil, že chce ešte raz oddĺžiť nemocnice. Starý spôsob oddlžovania nemocníc bol podľa jeho slov nastavený veľmi zavádzajúco. Uviedol to v stredu po rokovaní vlády. Čítať ďalej
15 | 07 | 2020 | TASR


Táto skupina hľadá prostredníctvom svojej webovej stránky bývalých voličov Trumpa a s hrdosťou zobrazuje tie najlepšie citácie, s ktorými sa voliči podelili. („Radšej by som volil tuniakový sendvič ako Donalda Trumpa,“  píše jeden z jeho bývalých voličov.)

Sarah Longwellová, republikánska konzultantka, ktorá spoluzakladala RVAT, uviedla, že za posledné mesiace dostala stovky podobných príbehov. Skupinu financuje neokonzervatívny milionár Bill Kristol, ktorý bol bývalým šéfom štábu viceprezidenta Georga HW Busha.

"Jedným z dôvodov, prečo sú (tieto príbehy) také presvedčivé, je ten, že môžete vidieť, aké sú autentické... - mnoho ľudí chce niečo zo srdca napísať," hovorí Longwellová. Príbehy nie sú skriptované ani platené, ale sú výsledkom mnohých workshopov.

Očakáva sa konečné rozhodnutie o zapojení firmy Huawei do britskej siete 5G
Spoločnosti Huawei bolo povolené mať podiel na britskej sieti - avšak vláda je pod tlakom, vďaka ktorému má byť toto rohodnutie zrušené. Čítať ďalej
15 | 07 | 2020 | Mário Martinka


Jeffrey Farmer z Massachussetts je určite typ nezdvorilého, ale frustrovaného hlasu: je imunokompromitovaný a rozčúlený reakciou Trumpa na pandémiu. A určite nie je hlasom politiky zameranej na cieľovú skupinu, ktorá je pripravená pre médiá - one je iba osobou, ktorá predtým podporovala Trumpa.

"Ani neviem, prečo robím túto hlúpu vec, pretože toto je nerobievam. Nevyžívam sa v sociálnych médiách.  Ale už to nezvládam,“ hovorí. Farmer za Trumpa hlasoval v roku 2016, nakoľko sa mu nepáčila Hillary Clintonová, ale opisuje ho ako „tasmánskeho diabla“, ktorý celý deň trávi sťažovaním sa na Twitteri namiesto toho, aby robil svoju prácu.

„Tento muž by ( nás ) nevedel viesť ani z mokrého papierového vrecka,“ hovorí Farmer.

Longwellová, sama nespokojná republikánka, tvrdí, že pôvodne začala hľadať odpovede potom, čo Trump získal stoličku prezidenta. "Bola som od začiatku znepokojená," hovorí a okolo roku 2017 začala hľadať odpovede. "Chcela som vedieť, ako Donald Trump prevzal stranu."

Vláda neodkúpi Národný futbalový štadión, padnú aj trestné oznámenia!
Spoločnosť NFŠ a. s. od Slovenska nedostane ďalších 91 miliónov eur, štát vyzve spoločnosť na vrátanie dotácie 27,2 milióna eur a vláda SR podá trestné oznámenie. Čítať ďalej
15 | 07 | 2020 | SITA


Viedla cieľové skupiny s "mäkkými" Trumpovými voličmi , ktorí za neho hlasovali v roku 2016, ale hodnotili jeho vládu ako celkom zlú alebo veľmi zlú - a snažila sa pochopiť, ako ich presvedčiť ( aby volili ) proti nemu.

Kľúčovú vec, na ktorú prišla, bola tá, že sklamaní voliči musia počuť rovnako sklamaných voličov. „Jedna vec, ktorú sme zistili, je, že kultúrny aspekt zohral vo [voľbách v roku 2016] veľkú úlohu,“ hovorí. „Stretli by ste ženy, ktoré by povedali:

„ Volila som ho a (potom) som plakala,“ alebo „volila som ho a potom som sa musela ísť osprchovať“. Obklopili ich však ľudia, ktorí hovorili o tom, ako sú všetci demokrati socialisti a podobne, hovorí.

Chce však celoživotná zástankyňa republikánskej strany, aby vyhral Biden? Longwellová hovorí, že to absolútne, jednoznačne chce. „Donald Trump má negatívny vplyv na budúcnosť republikánskej strany,“ hovorí Longwellová.

"Nejakým spôsobom Demokratickú stranu uniesol, otrávil krajinu a zmenil ju na nacionalistickú populistickú stranu." Existuje časť republikánov, pre ktorých toto nie je atraktívne, a ja som jedna z nich.

"Najlepšia vec pre stranu z dlhodobého hľadiska je jeho (Trumpova) porážka, aby sa strana zamyslela a prehodnotila svoj smer."

"Sme si istí, že do konca roka 2020 budeme mať desiatky miliónov dávok vakcíny", tvrdí Biely dom
Trumpová administratíva očakáva, že do konca roka bude mať desiatky miliónov dávok vakcíny proti koronavírusu, uviedol v pondelok počas tlačového brífingu s novinármi oficiálny predstaviteľ. Čítať ďalej
15 | 07 | 2020 | Mário Martinka