Vojenskí piloti otestovali najpokročilejšiu verziu ruského „lietajúceho tanku“ Su-25 (VIDEO)
14 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Rusko vylepšuje svoju flotilu útočných lietadiel Sukoi Su-25, aby ešte viac posilnilo ich schopnosť prežiť. Najnovší variant obrneného lietadla je predvedený v akčnom videu, ktoré bolo vydané ruskou armádou, informuje portál RT.


Su-25 patrí medzi najpoužívanejšie ruské lietadlá, ktoré od sovietskeho zásahu v Afganistane zanechali stopy vo viac ako desiatich ozbrojených konfliktoch. Hlavnou úlohou „lietajúcieho tanku“ je poskytnúť vzdušnú podporu pozemným jednotkám a zostreľovať nepriateľské ciele.

Video zverejnené v nedeľu televíziou Zvezda, oficiálnym kanálom ruskej armády, ukazuje testovacie lety dvojice Su-25SM3. Zábery nasnímané viacerými kamerami zvnútra a zvonku z kokpitu ukazujú zábery lietadiel, ktoré strieľajú rakety a robia bojové manévre.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=64&v=nJ0AbKZM_og&feature=emb_title

Su-25 bojuje o svoje miesto v ruských ozbrojených silách. Keď bol vyvinutý v 70-tych rokoch, bol navrhnutý ako pomaly lietajúci ťažký ostreľovač, ktorý na rozdiel od rýchlejších stíhacích bombardérov má dosť času na identifikáciu a zostrelenie nepriateľa naraz, pričom vydrží nepriateľskú paľbu.

Pokroky v protilietadlovej raketovej technológii spôsobili, že sa Su-25 stalo menej „tankovým“, zatiaľ čo je potreba menej času na nasadenie presných bômb a rakiet. Niektorí vojenskí odborníci tvrdia, že je čas, aby jeho misie prevzali nadzvukové lietadlá a bojové vrtuľníky.

Policajt z Pennsylvánie vyvolal nové pobúrenie verejnosti, keď použil rovnaký škrtiaci chmat na iného Afroameričana (VIDEO)
Pennsylvánske úrady spustili nové vyšetrovanie po tom, ako bol dôstojník natáčaný pritom, ako zadržiaval muža kľačaním na jeho krku v Allentowne. Video z incidentu okamžite obletelo internet, čo vyvolalo ďalšie celonárodné pobúrenie nad policajnou... Čítať ďalej
14 | 07 | 2020 | Marek Molnár