Telo herečky Riverovej napokon našli v kalifornskom jazere Piru
14 | 07 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Telo 33-ročnej americkej herečky Nayi Riverovej našli v pondelok v kalifornskom jazere Piru, kam sa minulú stredu vydala na výlet na člne so svojím štvorročným synom. Informovala o tom miestna polícia, píše agentúra AFP.


Po prvotnej obhliadke tela neboli nájdené nijaké znaky toho, že by išlo o vraždu či samovraždu, povedal na tlačovej konferencii Bill Ayub, šéf polície v kalifornskom okrese Ventura.

"Sme si istí, že telo, ktoré sme našli, patrí Nayi Riverovej," uviedol Ayub s tým, že tomu nasvedčuje miesto, kde ju našli, ako aj jej vzhľad, oblečenie a stav tela. Jej telo bolo prevezené za účelom vykonania pitvy a potvrdenia jej identity na základe odtlačkov chrupu, dodal Ayub. Poznamenal však, že v oblasti jazera Piru neboli nahlásené žiadne ďalšie nezvestné osoby.

Naya Riverová, ktorá sa preslávila v muzikálovom seriáli Glee, sa zrejme nešťastnou náhodou utopila na výlete v prenajatom člne, na ktorý sa vybrala spolu so svojím synom. Po tom, čo v stredu popoludní v člne našli len jej spiaceho syna bez dozoru, rozbehla sa rozsiahla pátracia akcia s použitím potápačov, hliadkovacích člnov a vrtuľníkov.

Za možnú príčinu utopenia označil policajný šéf silné prúdenie vody v jazere. Herečke sa podľa jeho slov zrejme po tom, čo prúd začal unášať čln, podarilo dostať von z vody jej syna, avšak nemala už dosť síl na to, aby vyšla z vody aj ona sama.

Policajt z Pennsylvánie vyvolal nové pobúrenie verejnosti, keď použil rovnaký škrtiaci chmat na iného Afroameričana (VIDEO)
Pennsylvánske úrady spustili nové vyšetrovanie po tom, ako bol dôstojník natáčaný pritom, ako zadržiaval muža kľačaním na jeho krku v Allentowne. Video z incidentu okamžite obletelo internet, čo vyvolalo ďalšie celonárodné pobúrenie nad policajnou... Čítať ďalej
14 | 07 | 2020 | Marek Molnár