Duda bude mať náročnú úlohu v spájaní rozdelenej spoločnosti, tvrdí prezidentka
14 | 07 | 2020 I SITA

Poľský prezident Andrzej Duda, ktorý vo víkendových voľbách obhájil funkciu, bude mať náročnú úlohu v spájaní rozdelenej spoločnosti.


Myslí si to prezidentka SR Zuzana Čaputová. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Prezidentka želá opätovne zvolenému prezidentovi Dudovi veľa úspechov pri výkone mandátu. "Vníma vysokú volebnú účasť v týchto voľbách, čo je podľa nej veľmi pozitívne, vníma tiež aj to, že poľská spoločnosť je aj vďaka kampani silne polarizovaná. Pán Duda bude mať preto náročnú úlohu v spájaní rozdelenej spoločnosti," tlmočil Strižinec reakciu Čaputovej.

Kreditové príplatky by sa rušiť nemali, s dedičstvom minulého vedenia sa musí rezort vysporiadať, tvrdí Gröhling
Kreditové príplatky pre učiteľov by sa rušiť nemali, s dedičstvom minulého vedenia sa musí ministerstvo vysporiadať. Uviedol to pre agentúru SITA minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS). Čítať ďalej
14 | 07 | 2020 | SITA


Dudovi zablahoželala prezidentka k víťazstvu aj na sociálnej sieti. Vo svojom príspevku pripomenula, že Slovensko a Poľsko sú dobrými susedmi a spojencami. Musia preto podľa nej spolupracovať na silnej, prosperujúcej a zelenej Európskej únii, založenej na hodnotách slobody, demokracie a zásadách práva.

Úradujúci poľský prezident Andrzej Duda sa stal víťazom nedeľňajšieho druhého kola prezidentských volieb so ziskom 51,03 percenta hlasov. Potvrdila to v pondelok večer poľská štátna volebná komisia.