Trump vystúpil prvý raz na verejonsti v rúšku
12 | 07 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Americký prezident Donald Trump sa v sobotu ukázal vôbec prvýkrát na verejnosti s rúškom na tvári, píše agentúra AP.


Trump si rúško nasadil počas návštevy vojenskej nemocnice v prímestskej časti americkej metropoly Washington. "Keď ste v nemocnici... tak si myslím, že sa od vás očakáva, že budete mať rúško," uviedol pre médiá pri odchode z Bieleho domu. Podľa agentúry si rúško však nasadil až pred vstupom do nemocnice.

Trump všeobecne odmieta nosiť ochranu dýchacích ciest na tlačových konferenciách, zhromaždeniach a iných verejných podujatiach. Podľa agentúry AP, ktorá sa odvoláva na ľudí okolo amerického prezidenta, sa Trump bojí, že v rúšku by vyzeral ako slaboch. Takisto sa obával, že keby nosil rúško, pozornosť verejnosti by sa viac zamerala na zdravotnú krízu v krajine ako na oživovanie hospodárstva.

Aj keď rúško bežne nenosí, Trump v minulosti uznal, že by bolo vhodné, keby si ľudia zakrývali tvár v interiéroch, ak sa nachádzajú blízko seba. Zároveň však obvinil novinárov z toho, že rúška nosia, aby boli politicky korektní a na Twitteri si za nosenie rúška robil srandu zo svojho rivala z Demokratickej strany Joea Bidena.

Desivé video policajných áut NYPD, ktoré prerážajú davy demonštrantov
Dvojica vozidiel NYPD sa vrhla proti davom Newyorčanov, demonštrujúcich vrámci celonárodných protestov, vyvolaných smrťou Georga Floyda rukami polície. Podľa RT k incidentu došlo v Brooklyne . Čítať ďalej
12 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič