Srbský minister obrany tvrdí, že protesty chcú vyvolať štátny prevrat a občiansku vojnu (VIDEO)
10 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Násilné protesty, ktoré tento týždeň otriasli Belehradom a ďalšími mestami, boli „starostlivo pripravené“ a ich cieľom je zmocniť sa moci a vznietiť občiansku vojnu v Srbsku, tvrdí srbský minister obrany Aleksandar Vulin, informuje portál RT.


To, čo začalo ako demonštrácia proti plánovanému zákazu vychádzania kvôli koronavírusu, sa nakoniec vymklo z rúk a preniklo do mohutných nepokojov, na ktorých najmä mladí ľudia zaútočili na policajné jednotky v Belehrade a ďalších veľkých srbských mestách.

Tieto nepokoje sú vlastne pokusom o štátny prevrat, prehlásil vo štvrtok srbský minister obrany Aleksandar Vulin, keď bol v miestnej televízii. "Hrozné pouličné násilie" má čisto politické pozadie, dodal.

"Máme pokus o prevrat, máme pokus o zmocnenie sa moci násilím a pokus o vyvolanie občianskej vojny v Srbsku. Nedá sa to opísať iným spôsobom," poznamenal Vulin.

Komisia OSN pre Sýriu nikdy v Idlibe nebola a je posadnutá obviňovaním Damasku, prehlásil Lavrov
Vyšetrovacia komisia OSN pre Sýriu sa spoliehala na neoveriteľné zdroje z tretích krajín a je posadnutá obviňovaním Damasku, uviedol ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov potom, čo bola sýrska vláda obvinená z „vojnových zločinov“ v... Čítať ďalej
09 | 07 | 2020 | Marek Molnár


Prezident Aleksandar Vučič v utorok oznámil, že tento piatok bude zavedený zákaz vychádzania a bude prebiehať celý víkend. Hneď potom sa zhromaždili tisíce ľudí pred parlamentom.

Demonštranti sa stretli s políciou, zatiaľ čo sa zjavne snažili dostať do budovy. Jednotky boli nútené použiť slzný plyn, aby odtlačili davy.



Podľa ministra obrany Vulina boli protesty koordinovanou akciou a „nevznikli náhodou“. Poznamenal, že mediálne pokrytie na Balkáne bolo vo všeobecnosti nepriateľské voči srbskej vláde, čo opäť „nie je náhodné“.

"Je zrejmé, že ide o organizovanú (mediálnu) kampaň, pretože nechcú úspešné a stabilné Srbsko," dodal srbský minister obrany.

Balkánsky národ oznámil viac ako 17 000 prípadov Covid-19 a vyše 340 úmrtí. Hromadné protesty, pri ktorých sa ľudia nerozdelili, len zvýšili riziko šírenia nákazy, varoval Vulin.

Jeden z najkrutejších indických gangstrov, bol zatknutý až potom, ako gang zabil 8 policajtov (VIDEO)
Vikas Dubey, notoricky známy gangster, ktorý čelí obvineniam z vrážd, únosov a vydieraní, bol zatknutý po tom, ako jeho gang zabil 8 policajtov, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 07 | 2020 | Marek Molnár