Na Slovensku vo štvrtok pribudlo 19 prípadov ochorenia COVID-19
10 | 07 | 2020 I SITA

Testy vo štvrtok odhalili 19 nových nakazených vírusom SARS-CoV-2. Laboratóriá za uplynulý deň urobili takmer 2 200 testov, celkový počet otestovaných vzoriek je už takmer 226-tisíc.


Ochorenie COVID-19 prekonali ďalší štyria infikovaní, spolu sa vyliečilo 1 481 ľudí. Počet úmrtí pacientov s ochorením COVID-19 zostáva na čísle 28. Od prepuknutia pandémie bolo na Slovensku už 1 870 pozitívne testovaných ľudí na nový koronavírus. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.

Portál korona.gov.sk uvádza, že na Slovensku je momentálne 361 aktívnych prípadov. Sedemdňový kĺzavý medián je na hodnote 19. Hospitalizovaných je 13 pacientov, z toho má ochorenie Covid-19 potvrdené sedem ľudí. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú traja pacienti, jeden pacient potrebuje umelú pľúcnu ventiláciu.

Po štvrtkovom testovaní pribudlo najviac prípadov koronavírusu v Banskobystrickom kraji, evidujú tam deviatich nových nakazených. Zhodne po dva prípady potvrdili v Bratislavskom, Prešovskom, Trenčianskom a Žilinskom kraji. Po jednom prípade evidujú aj v Košickom a Nitrianskom kraji.

Koronavírus nepochádza z Číny, tvrdí známy britský epidemiológ
Jeden z popredných svetových epidemiológov si myslí, že koronavírus nemusí pochádzať z Číny, pričom existujú vzorky Covid-19 zo Španielska, ktoré sa objavili už začiatkom roku 2019. Príbeh koronavírusu nás stále udivuje, informuje portál... Čítať ďalej
10 | 07 | 2020 | Marek Molnár