Medzinárodné vlaky budú jazdiť cez úsek Štúrovo - Szob od pondelka
10 | 07 | 2020 I SITA

Medzištátna železničná osobná diaľková doprava cez slovensko-maďarský hraničný úsek Štúrovo - Szob na trati Bratislava - Nové Zámky - Budapešť bude obnovená od pondelka 13. júla.


Cestujúci budú môcť na tejto trase opäť využívať osem párov medzinárodných vlakov EuroCity a jeden nočný pár vlakov EuroNight. Informovali o tom v piatok Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) ako správca infraštruktúry.

"V úseku Szob - Nagymaros budú pokračovať rekonštrukčné práce po prírodnom živle, z tohto dôvodu bude na trase jednokoľajná prevádzka určená len pre osobnú dopravu. Nákladná doprava bude odklonená cez Komárno - Komárom alebo Rusovce - Rajka," uviedla hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. Tento stav by mal podľa predpokladov trvať až do konca augusta.

"V súvislosti s opatreniami, ktorých cieľom bolo zamedziť šíreniu ochorenia COVID-19, a s následným uvoľňovaním opatrení ŽSR v tomto roku menili grafikon verejnej dopravy až jedenásťkrát," upozornil generálny riaditeľ ŽSR Miloslav Havrila.

Zbraňové amnestie sa ukázali ako účinný prostriedok, tvrdí Lučanský
Zbraňové amnestie sa ukázali ako účinný prostriedok pri objasňovaní trestných činov so zbraňou. Pre TASR to uviedol policajný prezident Milan Lučanský, ktorý zastáva názor, že na Slovensku by mala byť vyhlásená v poradí už štvrtá zbraňová... Čítať ďalej
10 | 07 | 2020 | TASR