Americký študent obvinený zo zabitia talianskeho policajta
10 | 07 | 2020 I Mário Martinka

Americký študent v Taliansku, ktorý bol obvinený minulý rok v lete v Ríme z bodnutia policajného dôstojníka v civile vyhlasuje, že naňho pľuli, kopali ho a bili. Tieto informácie prichádzajú z uniknutého prepisu, ktoré si vyžiadal súd.


20-ročný Finnegan Lee Elder a 19-ročný Gabriel Natale-Hjorth z oblasti San Francisco Bay sú obvinení z vraždy strážnika Mária Cercielliho Regu. Obaja čelia doživotiu vo vezení. 35-ročný Rega bol smrteľne bodnutý 11 krát 7-palcovou čepeľou počas drogovej razie 26. júla 2019, krátko po tom čo sa vrátil do práce po svojej svadobnej ceste. Čepeľ bola neskôr nájdená skrytá za stropným panelom v hotelovej izbe Američanov, píše foxnews.com.

„Bili ma dosť brutálne... na stanici,“ povedal Elder v tajne zaznamenanom rozhovore so svojím otcom a jeho americkým právnikom vo väznici Regina Coeli minulý august. „Hodili ma na zem, kopali ma, bili ma, postavili sa na mňa, pľuli na mňa,“ povedal podľa prepisu záznamu, ktorý požaduje súd. Elder tiež tvrdil, že má dve modriny na pravej ruke a jednu na nohe, tieto modriny mal získať na policajnej stanici. „Povedali, že dostanem 40 rokov ( väzenia ), ak by som im nedal telefónne heslo,“ povedal. Ale nemohol si spomenúť, či mal zaviazané oči ako jeho priateľ.

Hnijúce mŕtvoly ohlodané potkanmi: Úrady začali nové vyšetrovanie na parížskej univerzite
Francúzski úradníci začali novú fázu vyšetrovania neúctivého zaobchádzania s ľudskými telami, ktoré uchovávalo výskumné centrum v Paríži po tom, ako fotografie vzniknuté v zariadení odhalili hrôzostrašné podmienky, informuje portál... Čítať ďalej
10 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


Fotografie vyhotovené minulé leto sa nedávno dostali do tlače. je na nich vidieť Natale-Hjortha so zaviazanými očami a v putách v rímskych kasárňach, kde jeho a Eldera spočiatku vypočúvali. „Nie, nie, ja - naozaj si to príliš dobre nepamätám,“ hovorí v nahrávke Elder, keď sa ho pýtali na to či mal zaviazané oči. „Bol som, nechali ma čakať tak dlho, je to trochu rozmazanie,“ povedal.

„Hrozná pravda toho, čomu bol Finnegan vystavený a čo musel znášať ako vystrašený 19-ročný ( muž ), sa teraz ukazuje svetu,“ povedal Elderov otec Etián. „Naše srdcia plačú každú minútu každú hodinu každý deň."

Polícia uviedla, že Elder sa priznal k útoku nožom, zatiaľ čo bol vo väzbe. Ale Elder a Natale-Hjorth argumentujú tým, že si mysleli, že dôstojníci boli drogovými dílermi a konali v sebaobrane, keď na nich Rega a jeho partner Andrea Varriale ( obaja oblečení v bežných šatách ) zozadu zaútočili.

USA rušia zákazky spoločnostiam, ktoré používajú výrobky Huawei alebo výrobky iných čínske spoločnosti
Trumpova administratíva plánuje tento týždeň dokončiť nariadenia, ktoré zabránia vláde USA v nákupe tovaru alebo služieb od akejkoľvek spoločnosti, ktorá používa výrobky od piatich čínskych spoločností vrátane Huawei, Hikvision a Dahua, informoval... Čítať ďalej
10 | 07 | 2020 | Mário Martinka


Dvaja Američania, ktorí boli v tom čase tínedžermi, sa podľa vyšetrovateľov pokúsili kúpiť kokaín v oblasti Trastevere neďaleko Vatikánu. Muž menom Sergio Brugiatelli údajne spojil týchto dvoch študentov s predajcom, ktorý im namiesto drog predal rozdrvený aspirín. Pár potom vzal Brugiatelliho batoh a žiadal, aby im vrátil peniaze a navyše k tomu im mal dať aj gram kokaínu. Vtedy Brugiatelli údajne zavolal políciu a Rega a Varriale sa stretli s Američanmi na mieste určenom na výmenu.

Ich právnici požiadali o zverejnenie záznamu, ktorý bol zabavený vyšetrovateľmi. Tento záznam má podporiť ich klientov a ich vyhlásenie o sebaobrane. Prokurátori tvrdia, že video sa prípadu netýka.

Raketový nárast žiadostí o federálnu pomoc v nezamestnanosti poukazuje na nové trhliny v americkej ekonomike
Počet nezamestnaných, ktorí poberajú dávky v nezamestnanosti prostredníctvom dočasného federálneho programu pomoci, sa za posledný mesiac zvýšil na viac ako 14 miliónov, čo naznačuje, že americký trh práce čelí ďalším... Čítať ďalej
10 | 07 | 2020 | Mário Martinka