Požiar bytu v Zemianskych Kostoľanoch si vyžiadal zranenie dvoch ľudí (foto)
09 | 07 | 2020 I TASR

Požiar v bytovom dome v Zemianskych Kostoľanoch (okres Prievidza), ktorý vypukol vo štvrtok krátko po 16.00 h, hasiči zlikvidovali. Pri udalosti sa zranili dvaja ľudia, jeden z nich utrpel popáleniny. Príčiny požiaru zisťujú, informoval TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.


"Išlo o požiar v nebytových priestoroch bytového domu. Pri udalosti sa zranili dve osoby, jedna mala popáleniny dolnej končatiny, druhá utrpela šok," spresnil Petrík.

Pri udalosti podľa neho zasahovalo dovedna 14 profesionálnych hasičov, ktorým asistovali dobrovoľní hasiči z Kamenca pod Vtáčnikom a Bystričian.

"Pri zásahu nasadili tri hasebné prúdy, po lokalizácii požiaru, krátko po 17.00 h, začali s rozoberaním strešnej konštrukcie v podkroví a pomocou termovíznej kamery postupne vyhľadávali a likvidovali skryté ohniská," priblížil s tým, že na mieste je prítomný i zisťovateľ príčin požiaru.

Obec je obyvateľom bytového domu ochotná pomôcť. "Sme pripravení, keď sa situácia upokojí, riešiť s nimi ich situáciu, či pôjdu k príbuzným alebo im poskytneme náhradné ubytovanie. Samozrejme, nejaké možnosti máme," dodala pre TASR starostka Jana Školíková.








Zdroj: Facebook HaZZ


V pondelok možno príde sprísnenie opatrení voči koronavírusu, rozhodne konzílium (aktualizácia)
V pondelok zasadne konzílium, ktoré rozhodne o prípadnom sprísnení opatrení voči koronavírusu. Na tlačovej besede k aktuálnej epidemiologickej situácii to povedal premiér Igor Matovič. Čítať ďalej
09 | 07 | 2020 | Peter Haluza