Kanye West si robí na kandidatúre do Bieleho domu skôr reklamu: Nezvládol ani registráciu!
09 | 07 | 2020 I Timotej Dudka

Kontroverzný rapper Kanye West (43) o svojich politických ambíciách hovorí už veľa rokov, ale až teraz oficiálne oznámil, že chce vstúpiť do boja o prezidentské kreslo v USA. Niektorí sú z jeho rozhodnutia nadšení, podľa iných je nepravdepodobné, že tento veľký fanúšik Donalda Trumpa bude skutočne kandidovať.


Ako píše portál Expres, Kanye West je nielen úspešný rapper, ale aj obchodník. Jeho značka Yeezy je nesmierne populárna a z rodáka z Chicaga urobila miliardára. Westa by ste však na zozname miliardárov hľadali len ťažko, on sám odmieta zverejniť dokumenty potvrdzujúce jeho majetok. 


„Zahrávajú sa so mnou a ja si to v mene Ježiša nenechám páčiť,“ odpovedal Forbesu na otázku ohľadom svojho majetku. V júni Kanye West predstavil nový album God 's Country a tiež uviedol, že chce kandidovať na amerického prezidenta. Lepšiu reklamu si asi ani nevedel predstaviť.

„Musíme naplniť americký sľub tým, že budeme dôverovať bohu, zjednotíme svoje vízie a vybudujeme svoju budúcnosť. Kandidujem na prezidenta Spojených štátov!“ Napísal West na svoj Twitter.



Lenže kandidatúra na prezidenta sa nerobí na sociálnych sieťach, ale má svoje jasne dané pravidlá a je otázkou, či ich vôbec dokáže kontroverzný rapper splniť. V niektorých štátoch by už mal dávno smolu.

Do samotných volieb zostávajú štyri mesiace a West ešte nie je registrovaný u Federálnej volebnej komisie, zároveň musí predstaviť svoju kampaň aj nazbierať dostatok podpisov. S poslednou podmienkou by americká celebrita rozhodne problém nemala, vzhľadom k podpore, ktorú dostáva na sociálnych sieťach.

Záverečná lehota sa pomaly blíži a niekde už ho dokonca ako nezávislého kandidáta ani nezaregistrujú. “V tejto chvíli sa nezdá príliš pravdepodobné, že by West mal skutočne v úmysle stať sa americkým prezidentom,“ uviedla stanica CNN.

Rapper hovorí o svojej prezidentskej kandidatúre veľmi rád. Už v roku 2015 na odovzdávaní cien MTV Video Music Awards prezradil, že v roku 2020 bude kandidovať. Pred rokom upravil svoje plány a kandidatúru mal „odložiť“ na rok 2024.

Kim Kardashian predviedla neuveriteľný osí driek: Ľudia ju podozrievajú, že si vyoperovala rebrá! (VIDEO)
Jedna z najslávnejších svetových osobností Kim Kardashian (39) sa na sociálnych sieťach pochválila videom, na ktorom hrdo predvádza svoj osí pás. Je tak úzky, že v mnohých svojich fanúšikov vyvolal špekulácie, či náhodou nepodstúpila nejakú... Čítať ďalej
28 | 06 | 2020 | Redakcia HD


West je známy ako veľký fanúšik Donalda Trumpa, s ktorým sa v roku 2018 dokonca stretol v Bielom dome, kam si vzal legendárnu červenú čiapku s nápisom „Make America Great Again“, súčasného prezidenta si nemohol vynachváliť.

„Je skvelý. Ja toho chlapa milujem, vďaka nemu sa cítim ako Superman,“ uviedol West, ktorý Trumpa okamžite objal.

Trump potom odpovedal novinárom na otázky, či by si vedel slávneho rappera predstaviť ako prezidenta. „Prečo nie? Mohlo by to byť skvelé,“ povedal vtedy Trump, ktorého West upokojoval, že skôr ako v roku 2024 kandidovať nemieni, pretože Amerika je v správnych rukách.

Čo sa zmenilo, že chce West kandidovať už teraz?

Kim Kardashian a jej zásadná zmena v živote! Kanye West našiel Ježiša a Kim chce zahaľovať
Kim Kardashian (39) sa v živote netajila ukázať svoje telo, či už pred zrakmi ľudí alebo pred kamerami. Pred rokmi zbalila rappera Kanyeho Westa (42). Teraz to ale vyzerá, že práve kvôli nemu bude musieť s vyzývavosťou trochu ubrať! Čítať ďalej
13 | 11 | 2019 | Žaneta Hurbanová


Podľa prieskumov totiž Trump predčasne prehráva so svojím konkurentom Joe Bidenom stále viac a problémom je Trumpov vzťah k černošskej komunite, ktorej podporu rýchlo stratil v bojoch s hnutím Black Lives Matter.

Kanye West má svoju pozíciu u černochov pochopiteľne úplne inú a nejde len o farbu jeho kože. V júni daroval dva milióny dolárov rodinám George Floyda, Ahmauda Arberyho a Breonny Taylorovej, troch černochov, ktorí zomreli pri incidentoch s políciou.

Podporu začali vyjadrovať aj ďalšie americké celebrity a osobnosti so zvučným menom. Naposledy to bol generálny riaditeľ automobilky Tesla Elon Musk, ktorý spevákovi na sociálnych sieťach poslal tento odkaz:  „Máte moju plnú podporu!“



Černošský kandidát vzhľadom na súčasnú situáciu v USA nemusí byť nutne bez šancí. West je pre mnohých synonymom úspechu, čo majú Američania radi, zafungovalo to na nich aj v prípade úspešného biznismena Trumpa, ktorý bol v minulosti považovaný za volebného outsidera. O pár mesiacov neskôr sa z neho stal najmocnejší muž planéty.

V prípade, že by Kanye skutočne vyhral, znamenalo by to, že by sa prvou dámou USA stala jeho manželka Kim Kardashian, ktorá by zároveň bola prvá prvá dáma, ktorej pornografia dodnes koluje po internete.

S barlou a hore bez: Madonna sa ani ako šesťdesiatnička nahých fotiek nebojí! (FOTO)
Ani po štyroch mesiacoch od zranenia kolena nie je Madonna (61) úplne fit. Aspoň podľa jej najnovšej fotky, na ktorej sa opiera o barle. Ale nebola by to ona, keby fotku trochu neokorenila, a tak sa pre istotu vyzliekla. „Každý má oporu,“ napísala... Čítať ďalej
09 | 07 | 2020 | Timotej Dudka