Bonul platil milióny eur firme, ktorá je vyšetrovaná v kauze Dobytkár
09 | 07 | 2020 I Jaroslav Fabok

Reklamná agentúra Roko, ktorá bola v rámci kauzy Dobytkár v priebehu minulého týždňa obvinená z prania špinavých peňazí, má väzby na nitriansku SBS Bonul. Pre podozrenie z toho istého trestného činu je obvinený aj syn majiteľa Bonulu Norbert Bödör. 


V korupčnej kauze na Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA) figuruje viacero
Obvinený v kauze Dobytkár tvrdí, že peniaze z úplatkov mali ísť aj na výdavky SNS
Z uznesenia Špeciálneho trestného súdu vyplýva, že časť úplatkov v kauze Dobytkár mohla smerovať na stranícke výdavky SNS pred poslednými voľbami, informujú aktuality.sk Čítať ďalej
29 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok
. V jednej z najväčších korupčných káuz v histórii Slovenska malo podľa polície na úplatky pretiecť viac ako desať miliónov eur. To, že sa v hľadáčiku polície v súvislosti s akciou Dobytkár ocitla aj firma Roko, môže  Bonulu uškodiť, píše denník SME. 

Finančné vzťahy s reklamnou agentúrou môžu bezpečnostnej službe priťažiť na Národnom bezpečnostnom úrade (NBÚ). Ten totiž takmer každý rok prehodnocuje jej bezpečnostnú previerku. V prípade, ak o previerku príde, môže firma prísť o viaceré verejné zákazky, vysvetľuje SME.

Bonul mal medzi rokmi 2016 až 2018 zaplatiť firme Roko milióny eur s tým, že neprezradil, za aké služby či tovary platil. „Nevidíme dôvod na poskytovanie akýchkoľvek iných údajov, listín a informácií o podnikaní,“ napísal Bonul vo svojom stanovisku. 

Strana Spolu podáva kvôli znečisteniu v Istrocheme trestné oznámenie
Mimoparlamentná strana Spolu - občianska demokracia (Spolu) podáva pre znečistenie v areáli Istrochem trestné oznámenie na neznámeho páchateľa z trestného činu ohrozenia a poškodenia životného prostredia. Čítať ďalej
09 | 07 | 2020 | SITA


Platby agentúre sa majú čiastkovo spomínať aj v uznesení o obvinení Bödöra a podnikateľa Petra Kubu. Práve Kuba mal
Milióny z kauzy Dobytkár boli na účty obvinených vkladané v hotovosti
Obvinení v kauze Dobytkár pri legalizácii úplatkov potrebovali krytie zo strany bánk či finančnej polície. Na Slovensku tak zrejme existovala skupina ľudí, ktorých transakcie inštitúcie nekontrolovali. Týkať sa to má aj nitrianskeho podnikateľa... Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok
peniaze z úplatkov v hotovosti na svoj účet a následne ich posielať na účty exšéfa PPA Ľubomíra Partiku a Bödöra. 

Podnikateľ v tejto súvislosti vypovedal aj o obchodných väzbách medzi firmou Roko a Bonulom. „Ide o úhrady z obchodného styku, ktoré boli realizované na základe riadne vystavených zmlúv o reklame, keďže Bonul mal záujem prostredníctvom spoločnosti Roko sa prezentovať napríklad ako generálny partner Slovenského olympijského domu na olympijských hrách v Brazílii,“ povedal na súde Kuba. 

SME dopĺňa, že iba jednu z ôsmich platieb, ktorú Bonul previedol na účet agentúry, dostala firma Roko pred olympijskými hrami. Zároveň má ísť o niekoľko miliónovú sumu, ktorá bola vyššia ako sponzorské sumy od iných partnerov. Otázne zostáva, za čo vlastne Bonul pred hrami platil. Kuba nevysvetlil ani ostatné platby. 

Najväčšia SBS na Slovensku s ročnými tržbami vo výške 50 miliónov eur má však stále veľký počet verejných zákaziek. NBÚ potvrdzuje, že Bonulu aj naďalej prehodnocuje bezpečnostnú previerku. Ak by o ňu napokon prišiel, stratil by množstvo zákaziek zo strany štátu. 

USA odmietli tvrdenia spravodajkyne OSN o likvidácii iránskeho generála
Spojené štáty v stredu dôrazne odsúdili správu OSN, v ktorej sa konštatuje, že januárový americký útok na iránskeho generála Kásema Solejmáního v Iraku predstavoval porušenie medzinárodného práva. V noci na štvrtok o tom informovala agentúra... Čítať ďalej
09 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR