Mainstreamové médiá hľadajú rasizmus všade
07 | 07 | 2020 I Marek Molnár

CNN posunula formu bojkotu kultúry na novú úroveň, keď si zobrala pod paľbu každodenný slovník, z ktorého väčšina slov nemá nič spoločné s rasizmom, informuje portál RT.


Niektoré z výrazov boli spochybnené kvôli tomu, že majú pôvod v "koreňoch rasizmu". Napríklad výraz "master bedrooms/bathrooms" (hlavné spálne/kúpelne) bol vylúčený zo slovníka realitných maklérov z dôvodu protestov proti rasizmu na celom svete, pričom ide o frázy, ktoré sa prvýkrát použili v roku 1926, desaťročia po zrušení otroctva v USA.

„Nie je jasné, či je tento pojem zakorenený v americkom otroctve na plantážach, keďže evokuje históriu,“ píše sa na portáli CNN.

Podobne je na tom aj fráza "Masters Tournament" (turnaj majstrov), ktorá je označovaná ako znepokojujúci termín. Avšak tiež ide o neškodný názov, ktorý sa používa pre každoročný golfový turnaj a pochádza z 30. rokov. Ako môžete vidieť, portálu CNN zrejme vadí používanie termínu "master" (možné preklady sú aj napríklad "pán", "zamestnávateľ", dominantný" a ďalšie - pozn. red.).

„Zdá sa, že názov je odkazom na golfistov so skvelými schopnosťami, ale toto slovo by sa malo podrobne preveriť,“ uvádza sa ďalej v článku.

Najvyšší súd USA potvrdil tresty pre "neverných voliteľov"
Jednotlivé americké štáty môžu sankcionovať členov zboru voliteľov, ktorí v prezidentských voľbách odmietnu dať hlas víťaznému kandidátovi. Rozhodol o tom v pondelok Najvyšší súd USA, informovala televízia CNN. Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


So slovami „blacklist“ (čierna listina) a „whitelist“ (biela listina), ktoré sa väčšinou používajú v technických odvetviach na popis povoleného a nepovoleného obsahu, sa zaobchádza rovnako. "Blacklist" vlastne vznikol v 1639 dráme The Unnatural Combat od autora Philipa Massingera. Slovo sa tiež nachádza v štátnych dokumentoch Karola II., kde sa uvádza zoznam mužov, ktorí boli za popravou jeho otca.

Kritici rýchlo poukázali na to, že CNN hľadá problémy tam, kde nie sú, pričom využívajú bojkot kultúry na zvýrazňovanie problémov vďaka skupinovému odkazu, ktorý v spoločenských médiách prevláda.

"Začínam si myslieť, že iba bieli liberáli sú urazení týmito slovami," uviedol publicista a YouTuber Blair White vo svojom príspevku na Twitteri.

"Ach áno, keď som spomenul hlavnú spálňu, hneď som myslel na to, že ide o obchod s otrokmi," dodal sarkasticky ďalší užívateľ.



CNN nie je jediným mainstreamovým médiom, ktorý robí poplach aj tam, kde netreba, aj keď niektorí liberáli tvrdia, že niektoré termíny nesprávne hodnotia ciele kultúrneho dedičstva, ktoré sa reviduje prostredníctvom modernej politickej korektnosti.

Irán chce zažalovať USA na najvyššom súde OSN za uvalenie sankcií počas prepuknutia Covid-19
Irán má v úmysle zažalovať USA na Medzinárodnom súdnom dvore (ICJ) s tým, že americké sankcie značne poškodili Turecko v boji proti pandémii Covid-19, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | Marek Molnár