Autobusár nechcel odviezť ľudí bez rúšok, teraz bojuje o život
07 | 07 | 2020 I Natália Sollárová

Vodič autobusu vo francúzskom Bayonne skončil v stave mozgovej smrti potom, ako odmietol odviezť pasažierov bez rúšok. Informuje portál novinky.cz.


Šoféra autobusu na juhozápade Francúzska v sobotu večer brutálne napadli štyria cestujúci, pretože ich odmietol odviezť. Nemali totiž povinné rúška, ani platné cestovné lístky. Ako uviedol server Sud Ouest, približne 50-ročný vodič vystúpil počas konfliktu z autobusu. Jeden z odmietnutých pasažierov ho začal biť a silno ho udrel do hlavy.

Muža previezli vo veľmi vážnom stave do nemocnice v Bayonne, ktorá v pondelok oznámila, že pacient je v stave mozgovej smrti. Podľa francúzskej stanice France Bleu v súvislosti s prípadom zatkli piatich ľudí, jedného v nedeľu večer, ďalších štyroch v pondelok. Všetci mali byť v čase útoku prítomní na mieste činu a niektorí sa do neho i zapojili.

Počas prázdninového víkendu prepuklo násilie v Chicagu. Najmenej 67 postrelených a 13 zabitých
„Robíme pokroky... ale musíme sa viac snažiť,“ vyhlásila starostka Lori Lightfootová Čítať ďalej
06 | 07 | 2020 | Mário Martinka


Ako ďalej píšu novinky.cz, kolegovia napadnutého vodiča uviedli, že ich útok šokoval, ale neprekvapil, pretože v Bayonne došlo v posledných dňoch k výbuchom násilia. Sťažovali sa na konflikty s cestujúcimi a na nedostatok strážnikov vo vozidlách.

Hromadná doprava bola v oblasti následne výrazne obmedzená. Vodiči využili právo dočasne prerušiť prácu z dôvodu veľkej psychickej záťaže. Dopravná spoločnosť Chronoplus, v ktorej sú zamestnaní, ich protest podporila ako legitímny.

Starosta Bayonne Jean-René Etchegaray označil útok za „barbarský čin“ a po stretnutí so zástupcami dopravnej spoločnosti a odborov sľúbili prijať „rýchle opatrenia“. Pre kolegov napadnutého vodiča zriadili v nemocnici psychologickú pomoc.

Čoraz viac Talianov nemá na jedlo
Aj po uvoľnení opatrení majú niektorí Taliani problém vystačiť s peniazmi. Mnohí sa obracajú na potravinové banky. A boja sa, že to bude ešte horšie. Píše portál idnes.cz. Čítať ďalej
05 | 07 | 2020 | Natália Sollárová