Namiesto Slovenských brancov majú u Nočného vlka cvičiť hasiči
06 | 07 | 2020 I SITA

Obec Dolná Krupá už nechce byť spájaná so Slovenskými brancami a inými "pofidérnymi organizáciami".


Obecné zastupiteľstvo v Dolnej Krupej (v okrese Trnava) odsúhlasilo zmenu územného plánu pre areál v lokalite Rybníčky, ktorý bol v minulosti spájaný s ruským motorkárskym klubom Noční vlci, ale aj s výcvikom polovojenskej organizácie Slovenskí branci.

Po novom má byť využívaný ako eventovo-zábavné centrum pre rodiny a firmy, výcvikový areál pre záchranárske zložky, ale aj pre muzeálnu expozíciu historickej techniky. Obec Dolná Krupá však už nechce byť podľa starostu Mareka Dekana spájaná so Slovenskými brancami a inými "pofidérnymi organizáciami".

Zámer majiteľa areálu Jozefa Hambálka podporilo listom aj Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trnave. Podľa pôvodného územného plánu obce bola bývalá inseminačná stanica ošípaných určená pre poľnohospodárske účely.

V prvom polroku 2020 riešila NAKA korupciu v hodnote 12 miliónov eur
Počas prvých šiestich mesiacov tohto roku vykonala Národná kriminálna agentúra (NAKA) 96 policajných akcií, z ktorých bolo 26 zameraných na korupčnú trestnú činnosť. Čítať ďalej
06 | 07 | 2020 | SITA


Hambálek pri rokovaní o zmene územného plánu prisľúbil, že areál bude otvorený pre verejnosť. Aktivity v ňom majú byť zamerané na rodiny a mládež so záujmom o techniku a šport, druhá časť umožní výcvik profesionálnych aj dobrovoľných hasičov.

Hambálek potvrdil, že patrí k Nočným vlkom, poslancov však ubezpečil, že areál s Nočnými vlkmi nemá nič spoločné. V minulosti pripustil, že táto motorkárska organizácia tam má kanceláriu, do ktorej prichádzajú žiadosti o členstvo z celej Európy. Vrátil sa aj k medializácii pôvodne poľnohospodárskeho areálu spred dvoch rokov.

„Ja nemám žiadny priestupok, žiadny trestný čin. Na konci dňa sa vlastne nič nestalo. Bolo to jedno veľké mediálne divadlo, kde som neporušil zákon ale ohlasovaciu povinnosť. Toto porušenie ohlasovacej povinnosti ma stálo 30-tisíc eur,“ vysvetlil. Zhromažďoval tam starú vojenskú techniku pre pripravované múzeum zamerané na obdobie 2. svetovej vojny, ďalej automobilové a motocyklové veterány a avizoval využívanie areálu aj na ďalšie aktivity.

Motorkár prekročil rýchlosť o 64 kilometrov za hodinu
Motorkár na Agátovej ulici v bratislavskej Dúbravke išiel rýchlosťou 114 kilometrov za hodinu. Na tomto úseku je dovolená rýchlosť 50 kilometrov za hodinu, informovala polícia Bratislavského kraja na sociálnej sieti. Čítať ďalej
06 | 07 | 2020 | SITA


Je známe, že na offroadovej dráhe vykonávali výcvik na bojovom vozidle aj členovia združenia Slovenskí branci. Za nesplnenie oznamovacej povinnosti v prípade vojenskej techniky dostal majiteľ areálu od ministerstva hospodárstva vysokú pokutu. Okrem toho si Vojenský historický ústav zobral požičanú ťažkú vojenskú techniku späť.

Obyvatelia Dolnej Krupej pred dvoma rokmi podpisovali výzvu proti pôsobeniu "gangu Noční vlci" v katastri obce, ktorý podľa nich v mnohých krajinách presadzuje mocenské záujmy cudzieho štátu neprijateľnými spôsobmi. Obecné zastupiteľstvo vtedy k ich výzve neprijalo žiadne stanovisko.

Počas vlády Smeru sa rodine Kičurovcov darilo
Kajetán Kičura nebol jediný z rodiny Kičurovcov, ktorému sa počas vlád Smeru v štátnej správe darilo. Známe sú aj mená Konštantína Kičuru a jeho syna Andreja Kičuru. Čítať ďalej
06 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok