Limuzína sedan Aurus, na ktorej jazdí aj Putin, sa pri bezpečnostnom teste značne poškodila (VIDEO)
06 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Špičková ruská automobilka Aurus, ktorá je hlavne známa výrobou limuzín pre ruského prezidenta, zverejnila video, ktoré ukazuje, že jeho sedan ostal značne poškodený po bezpečnostnom teste, informuje portál RT.


Záber bol uverejnený v nedeľu televíziou Zvezda. Luxusné auto, ktorého trhová cena začína na 18 miliónov rubľov (254 000 dolárov), je možné spozorovať v jednom z hangárov spoločnosti, kde sa uskutočňujú bezpečnostné testy.



Vo videu 5,6 m dlhé vozidlo vybavené hybridnou hnacou sústavou, ktorá mu umožňuje zrýchliť z 0 na 100 km/h za približne šesť sekúnd, narazí na prekážku rýchlosťou 64 km/h. Aj keď predná časť vozidla je takmer úplne rozdrvená nárazom, dve figuríny na predných sedadlách sa zdajú byť neporušené.

Limuzíny sedan Aurus už predtým demonštrovali svoju odolnosť voči extrémnemu chladu v januárovom teste 2019, pričom zvládli fungovať pri teplote až -50° C.

Putinov druhostupňový synovec sa stal predsedom strany Ľud proti korupcii
Druhostupňový synovec ruského prezidenta Roman Putin sa stal v nedeľu predsedom politickej strany Ľud proti korupcii. Informoval o tom spravodajský server Novaja gazeta. Čítať ďalej
06 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR