Norbert Bödör je na slobode
05 | 07 | 2020 I Peter Haluza

Sudca Špecializovaného trestného súdu Michal Truban prepustil Norberta Bödöra na slobodu.Informoval o tom Denník N.


Ďalší obvinený v kauze Dobytkár, podnikateľ Peter Kuba, ide do väzby. Podľa zverejnených informácií sa prokurátor sa odvolal. Ďalej tak bude rozhodovať Najvyšší súd. V Bödörovom prípade rozhodnutie nemá odkladný účinok, píše Denník N.

Pre kauzu Dobytkár mala NAKA podľa medializovaných informácii zasahovať vo firme Bonul, patriacej Bödörovcom, vo štvrtok večer. V sídle nitrianskej SBS hľadali elitní policajti dokumenty súvisiace s korupčnou kauzou Dobytkár.

NAKA v rámci akcie Dobytkár opakovane počas marca a apríla vykonávala zaisťovacie úkony na celom území Slovenska. Dôvodom sú podozrenia z korupčnej trestnej činnosti a legalizácie príjmov z trestnej činnosti z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry.

Začiatkom mája polícia informovala, že v tejto kauze eviduje spolu 19 obvinených fyzických osôb a päť obvinených právnických osôb. Všetky osoby sú obvinené z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti, pričom väzobne je stíhaných šesť osôb. Zadokumentovaná výška úplatkov má podľa polície približnú hodnotu 10 miliónov eur.

V rámci vyšetrovania tejto kauzy policajti obvinili napríklad bývalého šéfa PPA Juraja K. alebo finančníka Martina K.

Deti sa na streche opili do bezvedomia, ratovali ich hasiči!
Policajti spozorovali skupinu detí, ktoré pobehovali po streche, jeden z chlapcov opakovane zvracal a upadal do bezvedomia. Čítať ďalej
05 | 07 | 2020 | TASR