Buffonov rekord v Serie A zatienil aj triumf Juventusu a blízkosť titulu pre Turínčanov
05 | 07 | 2020 I SITA

Vo veku 42 rokov sa brankár Gianluigi Buffon dočkal ďalšieho rekordu, ktorým zatienil triumf Juventusu Turín nad mestským rivalom AC 4:1.


Na svoje konto si totiž pripísal už 648. štart v Serie A, čím prekonal Paola Maldiniho z AC Miláno a jeho zápis v tejto štatistike z roku 2009. Buffon vyrovnal krajanove maximum ešte 18. decembra 2019 v súboji proti Sampdorii Janov, odvtedy na hracej ploche absentoval, dočkal sa po viac ako šiestich mesiacoch.

"Nevidel som problém v tom, že na rekordný zápis si musím počkať. Možno som mohol čakať ešte dlhšie, keďže teraz je veľmi dôležitá časť sezóny. V súvislosti s rekordom som nebol nervózny, trochu ma však znervózňovala dôležitosť duelu. Tím je vždy viac ako osobné rekordy," poznamenal Buffon.

Juventus získal tri body a keďže jeho prenasledovateľ v boji o titul Lazio Rím doma podľahol AC Miláno hladko 0:3, má "stará dáma" na čele tabuľky už sedembodový náskok. Štyri kolá pred koncom Serie A tak už môže byť rozhodnuté o titule.

HC Slovan ešte nemá nového majiteľa, rokovania sú vo finálnej fáze
Hokejový HC Slovan Bratislava ešte nemá nového majiteľa. Rokovania o predaji klubu sú vo finálnej fáze, ale ešte neboli ukončené. V stredu to pre TASR uviedol marketingový riaditeľ HC Slovan Milan Vajda. Čítať ďalej
01 | 07 | 2020 | TASR


Väčšinu duelov v Serie A odchytal Buffon za Juventus, no v rokoch 1995 - 2001 pôsobil v konkurenčnej Parme. V sobotu tiež vylepšil svoje 20,,maximum v počte štartov za Juve, na jeho konte je už 915 duelov vo všetkých súťažiach. V Juventuse bude Buffon aj v sezóne 2020/2021, takže rekord môže ďalej zlepšovať.

"Keď som predlžoval zmluvu, mojou motiváciou neboli rekordy, ale skutočnosť, že sa stále cítim dobre a dokážem chytať na najvyššej úrovni. Po štyridsiatke už prehodnocujem svoju futbalovú budúcnosť mesiac po mesiaci. V súčasnosti ma nič nerobí šťastnejším ako chytať za Juventus," ozrejmil Buffon, ktorý s Juve získal už deväť titulov a na dosah ma jubilejný desiaty. O ďalšie dve prvenstvá prišiel, keď Juventus v súvislosti s korupciou prišiel o dva primáty a na jednu sezónu dokonca klesol do Serie B.

Majsterka sveta v šortreku Van Ruijvenová bojuje o život
Holandská rýchlokorčuliarka trpí autoimunitným ochorením a leží na jednotke intenzívnej starostlivosti vo francúzskom Perpignane. Čítať ďalej
01 | 07 | 2020 | TASR


Buffon je v Serie A držiteľom viacerých rekordov, napríklad v sezóne 2015/2016 neinkasoval gól dlhých 974 minút, čo tak skoro asi nik neprekoná. Úspešný bol aj na medzinárodnom poli, vo farbách talianskej reprezentácie absolvoval 176 duelov, čo je európsky reprezentačný rekord.

Je majstrom sveta z roku 2006. Za najlepšieho brankára Serie A ho zvolili dvanásťkrát. Ešte počas pôsobenia v Parme získal Pohár UEFA. V jeho zbierke však chýba celkový triumf v Lige majstrov, v ktorej prehral s Juventusom v troch finálových dueloch.